I dalje bez rekultivacije Orlovog bojišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje bez rekultivacije Orlovog bojišta

Projekat rekultivacije starog kopa Orlovo bojište prekinut je 2012 godine. Stanovnici Paragova pitali su zašto je tako i da li će se nastaviti rekultivacija, a mi smo odgovore pokušali da pronađemo u pokrajinskom Sekretarijatu za zaštitu životne sredine.

"Nema tog odgovora za sada jer, prema saznanjima iz Nacionalnog Parka Fruška gora, postoji spor između njih i izvođača projekta iz 2012 godine jer nisu izmirene ugovorne obaveze", kaže Slobodan Puzović pokrajinski sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za zaštitu životne sredine.

Naime, izvođač radova bilo je preduzeće AD Putevi iz Sremske Mitrovice koje ugovorene poslove nije završilo u dogovorenom roku.

"Nacionalni park više nije hteo da aneksira produženje tog ugovora sanacije i rekultivacije, a sa druge strane i to preduzeće ušlo je u program restruktuiranja i nisu više bili sposobni, te su povukli su mašine i otišli", kaže Puzović.

Dodaje da ostaje otvoreno pitanje konačne rekultivacije tog kopa i promene namene prostora u rekreativne i edukativne namene. U Nacionalnom parku Fruška gora kažu da nastavak zavisi od obezbeđenja novca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.