I Real dobio deo novca od transfera Iguaina

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Real dobio deo novca od transfera Iguaina

Sve po zakonu...

Napoli je izgubio najboljeg fudbalera ovog leta ali je dobro napunio klupsku kasu. Međutim, nisu se samo Napolitanci oparili od ovog posla. Doduše, ništa ne može da se poredi sa cifrom od 90.000.000 evra, ali koliko god da "kane" - dobro je, a od transfera Gonzala Iguaina "kanulo" je i Real Madridu.

Ništa neobično i neočekivano, sve po takozvanim pravilima FIFA o solidarsnosti. Zakoni su jasni: Za svakog igrača između 16. i 23. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po sezoni provedenoj u klubu koji ga je prodao (u ovom slučaju Real), od kluba koji ga dalje prodaje sleduje 0,5 odsto od idućeg transfera. Kako je Iguain u Realu bio pet sezona, jasno je da Madriđanima pripada 2,5 odsto, što će reći 2.500.000 evra.

Nije bogzna šta za klub poput Reala, ali svakako nije ni za bacanje, zar ne?

Inače, Gonzalo Iguain je za Real igrao od 2007. do 2013. i na 190 u prvenstvu postigao 107 golova. U Napoli je prešao za 39.000.000 evra leta 2013.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.