Hefl-Rišovoj zlato u kombinaciji

Izvor: B92, 08.Feb.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hefl-Rišovoj zlato u kombinaciji

Nemačka skijašica Marija Hefl-Riš osvojila je zlato u superkombinaciji na Svetskom prvenstvu u Šladmingu.

Hefl-Rišova, inače olimpijska šampionka u toj disciplini, je do titule došla ukupnim vremenom od 2:39.92 minuta, posle takmičenja u spustu i slalomu.

Drugo mesto, sa 46 stotinki zaostatka, zauzela je Slovenka Tina Maze, dok je treća bila domaća skijašica Nikol Hosp, sa za sekundu slabijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vremenom od Nemice.

Posle spusta, vođstvo su delile Maze i Ana Feninger iz Švajcarske, a sledila ih je Austrijanka Elizabet Gergl, sa pet stotinki zaostatka. Hefl-Rišova je na četvrtom mestu tada imala 20 stotih delova sekunde slanije vreme, isto kao i Švajcarkinja Lara Gut.

U nastavku, Hefl-Rišova je iskoristila svoje iskustvo i sjajnim skijanjem slaloma došla do vođstva, a potom njene rivalke nisu uspele da joj priprete. Gutova i Feningerova su napravile greške i odustale, dok je Gerglova izgubila dosta vremena, pošto joj slalom nije specijalnost. Na kraju, Tina je držala priključak u prvom delu staze koju je postavio njen trener, ali je u drugom izgubila vreme i morala da se zadovolji srebrom.

Iza najbolje tri našle su se tri domaće skijašice – Mihaela Kirhgaser, Katrin Cetel i Elizabet Gergl, a sledile su ih Italijanka Sofija Đođija i Džulija Mankuzo iz Sjedinjenih Država. Prvih deset kompletirale su Šveđanka Sara Hektor i Dominik Gisin iz Švajcarske.

Na Svetskom prvenstvu u Šladmingu u subotu je na programu muški spust, dok će se skijašice u nedelju takmičiti u toj disciplini.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlato za Nemicu Hefl Riš u superkombinaciji

Izvor: Blic, 08.Feb.2013

Nemačka skijašica Marija Hefl Riš osvojila je zlatnu medalju u superkombinaciji na prvenstvu sveta u Šladmingu...Olimpijska šampionka u ovoj dsciplini ostvarila je ukupni rezultat u spustu i slalomu od 2:39,92 minuta...Srebro je sa 0,46 sekundi zaostatka pripalo Slovenki Tini Maze, a bronza Austrijanki...

Nastavak na Blic...

Zlatna Hefl-Rišova

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2013

Njemačka skijašica Marija Hefl-Riš osvojila je zlato u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Šladmingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.