Hamiltonu pol pozicija u Britaniji

Izvor: B92, 29.Jun.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamiltonu pol pozicija u Britaniji

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na osmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Britanije.

Britanac je do najbolje startne pozicije na stazi "Silverston" došao sjajnim krugom u vremenu od 1:29.607 minuta.

Njemu će se u prvom redu, na startu trke, u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, pridružiti timski kolega Niko Rozberg i branilac titule Sebastijan Fetel.

Kvalifikacije na “Silverstonu” bile su veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzbudljive do samog finiša, ali nijednog trenutka se nije pojavila sumnja u to ko će se naći na pol poziciji. Hamilton je sve vreme bio veoma dominantan, a čak je u samom finišu dodatno popravio svoje vreme. Na kraju je Rozbega nadmašio za četiri i po desetinke, dok je Fetel bio još jednu i po desetinku dalje.

Uz Fetela u drugom redu naći će se njegov timski kolega, a pratiće ih Pol di Resta u bolidu Fors Indije i vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo. Prvu desetoricu kompletiraće drugi vozač Fors Indije Adrijan Zutil, dvojac Lotusa Roman Grožan i Kimi Raikonen, i Fernando Alonso u Ferariju.

Prvi deo kvalifikacija protekao je bez iznenađenja, a uz vozače Marusje i Katerhema eliminisani su i Valteri Botas u Vilijamsu i vozač Zaubera Esteban Gutijeres. Finac će biti 17. na startu, ispred Gutijeresa, Šarla Pika, Žila Bjankija, Gida van der Gardea i Maksa Čiltona.

U nastavku je bilo malih iznenađenja, pošto su kvalifikacije tada bile gotove za vozača Meklarena Džensona Batona i Felipea Masu u Ferariju. Baton je imao 11. vreme, a sledili su ga Masa, Žan-Erik Vernj u bolidu ekipe Toro Roso, svog timskog kolege Serhija Peresa i drugih vozača Zaubera i Vilijamsa Nika Hilkenberga i Pastora Maldonada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamiltonu pol pozicija u Britaniji

Izvor: B92, 29.Jun.2013

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na osmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Britanije...Britanac je do najbolje startne pozicije na stazi "Silverston" došao sjajnim krugom u vremenu od 1:29.607 minuta...Njemu će se u prvom redu, na startu trke, u nedelju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.