Hamilton pobedio u Melburnu, dominacija Mercedesa u F1

Izvor: Beta, 15.Mar.2015, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton pobedio u Melburnu, dominacija Mercedesa u F1

BEOGRAD, 15. marta 2015 (Beta) - Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u nedelju u trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu, kojom je počela ovogodišnja sezona u Formuli jedan.

Aktuelni šampion je tokom vikenda u Australiji bio dominantan od samog poočetka do kraja. Današnju trku Hamilton je završio u vremenu od sat, 31 minuta i 54,067 sekundi.

Drugo mesto sa sekund i po zaostatka zauzeo je Hamiltonom klupski kolega Niko Rozberg, čime je potvrdjena dominacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Mercedesa.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Nemac Sebastijan Fetel na svom debiju u Ferariju.

Trka na stazi Albert park završilo je samo 11 vozača, bodovi su izostali samo Britancu Džensonu Batonu iz Meklarena, koji je kroz cilj prošao kao poslednji, 11. Gotovo svi timovi, osim Mercedesa, na samom početku sezone imali su dosta kvarova.

Današnji trijumf Hamiltona nijednog trenutka nije bio doveden u pitanje. On je vodio od samog početka do kraja.

Četvrto mesto zauzeo je Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa, a na petom mestu našao se debitant Felipe Nasr iz Zaubera.

Naredna trka Formule jedan voziće se 29. marta za Veliku nagradu Malezije u Kala Lumpuru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton pobedio u Melburnu, dominacija Mercedesa

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2015

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu, kojom je počela ovogodišnja sezona u Formuli jedan...Aktuelni šampion je tokom vikenda u Australiji bio dominantan od samog poočetka do kraja. Današnju trku Hamilton je završio u vremenu od sat, 31 minuta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.