Haman: Premijer liga je prevara

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haman: Premijer liga je prevara

Nekadašnji igrač Liverpula i reprezentativac Nemačke Ditmar Haman smatra da nema apsolutno nikakve svrhe tražiti krivca za neuspeh na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, jer Englezi prema njegovim rečima samo žive u iluziji da imaju kvalitet za najviše domete. U realnosti je to krajnje limitiran tim

Iako su mnogi mišljenja da je Premijer liga najkvalitetnija na svetu, Haman dodaje da je englesko prvenstvo limitirano i precenjeno.

- Premijer liga je prevara! - kategorički >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će strelac poslednjeg gola na starom Vembliju.

Takođe je rekao da Ričard Skadamor, predsednik Premijer lige, uspeva da već poslednjih 15 godina prodaje škodu kao lambordžini.

- Premijer liga je samo prosečna. Ako pogleda prvenstva Španije, Nemačke, ako pogledate kvalitet fudbala, to je sasvim drugačiji nivo od Premijer lige. Engleski fudbaleri bi trebalo da zapale sveću svaki put pre odlaska u krevet. Da su Islađani, Portugalci ili Nemci zarađivali bi četiri puta manje nego sada. Nisu oni krivi što im klubovi daju toliki novac, ali te plate su prepumpane. Premijer liga je prevara! Tamo daju plate svetske klase za tek iznad prosečne fudbalere i to smo i videli u Francuskoj.

U konstataciji da se radi o samo iznad prosečnim fudbalerima Haman vidi i najveći problem engleskog nacionalnog tima. Odnosno zablude koje javnost ima o gordom Albionu.

- Ako pogledate taj tim - suv prosek. Koliko njih će biti na radaru najvećih klubova Evrope. Hajde da kažemo možda Staridž. Kroz pet godina Džon Stons, Ros Barkli? Možda? I to je to. Pa i u Ligi šampiona se već godinama muče. Do pre 10 godina imali su po tri predstavnika u polufinalu. Sada ne mogu da se sastave kad nalete na top timove, jer najbolji fudbaleri igraju za Bajern, Real, Barselonu. Ne idu u Premijer ligu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.