HRVATSKI SUPERBOUL: 110 miliona Amerikanaca gledaće duel trenera iz Dubrovnika i Karlovca

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKI SUPERBOUL: 110 miliona Amerikanaca gledaće duel trenera iz Dubrovnika i Karlovca

Pit Kerol biće na klupi Sijetla, a Bil Biličić i Rob Ninković, koji su već bili šampioni, braniće boje Petriotsa

Predstojeći NFL Superboul u kome će se sastati Sijetl Sihoks i Nju Ingland Petriotsi izazvaće posebnu pažnju u Hrvatskoj sa obzirom na to da će se na suprotnim stranama naći treneri iz Dubrovnika i Karlovca.

Pit Kerol biće na klupi Sijetla, a Bil Biličić i Rob Ninković, koji su već bili šampioni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << braniće boje Petriotsa.

Naime, deda Pita Kerola je poreklom iz malog mesta u blizini Dubrovnika. I američki novinari smatraju da je upravo činjenica da Piter Ban, otac Piterove majke iz Dalmacije razlog burnog temperamenta ovog trenera.

Pitov rival Bil Biličić potiče takođe iz Hrvatske, a njegov deda sa očeve strane Ivan je 1800 - tih godina otišao u Ameriku.  Bilovi deda i baba rođeni su u selu Draganić nedaleko do Karlovca, a interesantno je da je i Bilov otac nekoliko decenija bio trener koledž NFL tima.

Biličić neće biti sam u timu, pošto sa prostora Hrvatske potiče i Rob Ninković. On je iz stare i velike hrvatsko - američke familije, koja se naselila u predeo oko Čikaga.

Biličiću  i Ninkoviću, ovo neće biti prvo učešće u najvećem sportskom događaju u Americi, sa obzirom da su 2012, u finalu sa Petriotsima bili bolji od Njujork Džajantsa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.