HRVATSKI MEDIJI TVRDE: Naši i srpski huligani spremaju rat u Atini!

Izvor: Kurir, 03.Nov.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKI MEDIJI TVRDE: Naši i srpski huligani spremaju rat u Atini!

ZAGREB - Pojedini hrvatski mediji objavili su da se u Atini sprema žestoki obračun između navijača Dinama i Panatinaikosa sa jedne i pristalica Crvene zvezde i Olimpijakosa sa druge strane.

Naime u sredu će u Atini biti odigran meč između Olimpijakosa i Dinama. Dinamo i Olimpijakos su još ranije, uz pristanak Evropske fudbalske unije (UEFA), dogovorili da se mečevi odigraju bez gostujućih navijača, zbog straha od dolaska navijača Crvene zvezde koji su u bratskim odnosima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pristalicama grčkog kluba. Meč u Zagrebu odigran pre dve nedelje protekao je bez incidenata, a nije bilo pristalica Olimpijakosa.

Hrvatski "Jutarnji list" navodi da je iz Hrvatske u Grčku prethodnih dana otputovalo više desetina navijača Dinama, od kojih većina ima izrečene sudske zabrane odlaska na utakmice Dinama i koji su evidentirani kao huligani C kategorije. Neki su otišli automobilima, a drugi avionima preko Bukurešta i Budimpešte.

List navodi da će jedan deo navijača Dinama u Grčku stići autobusima, kombijima ili trajektom iz Italije.

Pojedini navijački forumi navode da će pristalice Dinama biti gosti navijača Panatinaikosa i to članova grupe "GATE 13" s kojima Bed blu bojsi neguju prijateljske odnose.

Grci su obećali navodno da će da daju dva svoja čoveka za svakog navijača Dinama s ciljem da se napravila mala ulična gerila, a samo sa jednim ciljem da se obračunaju sa huliganima Olimpijakosa.

Pristalice Olimpijakosa dobiće pomoć od navijača Zvezde sa kojim su u bratskim odnosima. Do srede u Atinu bi trebalo da stigne veća grupa navijača Zvezde. Njihov dolazak i koordinaciju vode istaknuti huligani sa severa Marakane pod nadimcima Mare Komandant, Zver i Gaga, a zbog velikog interesovanja selekcija je bila temeljne.

Neke informacije govore da će se oko 300 navijača Zvezde priključiti pristalicama Olimpijakosa u Pireju", navodi hrvatski list.

Grčki mediji navode izvore iz policije koja tvrdi da će mere bezbednosti za ovaj duel biti velike. Takođe, hrvatska policija sarađuje sa kolegama iz Grčke, a sve sa ciljem da spreče neredi u centru Atine.

"To bi mogao da bude jedan veliki haos", navode pojedini grčki mediji.

Na navijačkim forumima pojavila se informacija da Grci žele osvetu BBB zbog incidenata 2011. godine na meču Grčka - Hrvatska.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

HRVATSKI MEDIJI: Delije spremaju rat sa ‘Bed blu bojsima’ u Atini (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 03.Nov.2015

Ako je suditi po natpisima hrvatskog Jutarnjeg lista, navijači Crvene zvezde spremili su “masakr” za hrvatske “fine momke” koji podržavaju Dinamo Zagreb.. . Naime, prema podacima do kojih je došao ovaj list, navijači Dinama već su poslali grupu “izviđača” koja je otišla putem Atine...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.