HRVATSKI MEDIJI: Sećaju se Đorđevića, a plaču zbog  Simonovića i Bogdanovića

Izvor: Kurir, 09.Avg.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATSKI MEDIJI: Sećaju se Đorđevića, a plaču zbog Simonovića i Bogdanovića

U izveštajima o pobedi košarkaša Srbije mediji u Hrvatskoj polaze od činjenice da "kockasti" nisu prvi put trojkama u poslednjim sekundama poraženi od Srbije

Košarkaška reprezentaciaj Srbije je posle produžetka savladala Hrvatsku (84:83) na turniru u Pou, a trijumf izabranika selektora Saše Đorđevića došao je najviše zahvaljujući neverovatnim trojkama Marka Simonovića i Bogdana Bogdanovića.

Mediji u Hrvatskoj uglavnom pišu da je tim selektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Jasmina Repeše, koji je zbog Olivijea Lafajeta tokom minuta odmora sa igračima pričao i na engleskom, bio bliži pobedi, ali da nije imao ni sreće.

Uz naslov "Đorđević ih sjajno naučio: Simonović i Bogdanović nemogućim tricama slomili Hrvatsku", Indeks.hr konstatuje da je Hrvatska izgubila u dramatičnom meču. Tim naslovom se podeća da je sadašnji selektor 1997. tokom evropskog prvenstva u Barseloni trojkom uz zvuk sirene doneo pobedu Jugoslaviji (64:62).

Toga se setio i dnevnik.hr, koji pita: "Zar opet?" i u naslovu konstatuje: Srbija s dve neverovatne trice pobedila Hrvatsku u dramatičnoj završnici".

Jutarnji list konstatuje da je Bogdan pogodio za pobedu i ima naslov "U infarktnoj završnici Srbija bolja od Hrvatske Bojan Bogdanović promašio tricu za pobedu".

U svim izveštajimna se konstatuje da je Hrvatska do pobede mogla i pre produžetka, ali da se Lukša Andrić u poslednjim trenucima četvrte četvrtine nije najbolje snašao, pa ga je Nemanja Bjelica blokirao pod samim košem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.