Gudurić i Dangubić o porazu, suđenju, Barseloni..

Izvor: Mondo, 23.Mar.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić i Dangubić o porazu, suđenju, Barseloni..

Crveno-beli razočarani, ali ne i posustali.

Jedan za drugim, košarkaši Crvene zvezde mts napuštali su svlačionicu, bez skrivanja emocija. Poraz od Olimpijakosa teško im je pao, ali su se svi trudili da se što pre usredsrede na sredu, trening i put za Španiju.

Takav stav je istakao i Marko Gudurić, najefikasniji igrač srpskog predstavnika, koji je završio meč sa 14 poena i prodorom nakon kojeg je nastala sporna situacija, naknadno preinačena u korist Olimpijakosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Ne bih da pričam o suđenju, samo o košarci", zamolio je bek beogradskih crveno-belih novinare.

U osvrtu na utakmicu, rekao je:

"Težak poraz. Možda nismo najbolje otvorili utakmicu, bili smo u nekom grču i pod pritiskom... Kasnije smo uspostavili našu igru. Odbranu smo igrali korektno, napravili smo neku seriju, ali nismo izdržali do kraja. Ovog puta nije bio taj dan. Čestitao bih svojim igračima na borbi, ali i navijačima", rekao je vidno razočarani Marko Gudurić.

Olimpijakos je svoju 19. pobedu ostvario u produžetku, košem Jorgosa Printezisa tri sekunde pre kraja.

"Nije to ništa novo, to je njegova specijalnost", rekao je Gudurić o godinama karakterističnom šutu sjajnog krilnog centra.

Upitan koliko će teško biti pomiriti se s porazom u poslednjim sekundama, najefikasniji igrač Zvezde na večerašnjoj utakmici kazao je da "ekipa jednostavno to mora da uradi".

"Moramo da se pomirimo s takvim porazom. Sledi trening i put za Barselonu. Moramo se spremiti za sledeću utakmicu što bolje", rekao je on.

Na konstataciju novinara da je protiv Barselone u Beogradu pružio najbolju igru ove sezone, Gudurić je izrazio nadu da će tako biti i u Španiji.

"Nadam se da mogu da ponovim dobru igru i nadam se da ćemo pobediti. Voleo bih da pobedimo", dodao je on.

Duel Barselone i Zvezde biće odigran u petak od 21 čas i staviće tačku na poslednju od pet evroligaških sedmica sa četiri takmičarska dana.

NEMANJA DANGUBIĆ: "Ostaje žal, ali u sredu smo u Barseloni"

Foto: MN Press

Crveno-beli insistiraju posle poraza od Olimpijakosa da moraju što pre da se potpuno okrenu narednom izazovu. Evo šta Nemanja Dangubić kaže o utakmici, odluci sudije Javora i Barseloni.

"Ostaje žal zbog poraza posle ovako kvalitetne utakmice", prvo je što posle poraza od Olimpijakosa rekao Nemanja Dangubić.

Eksplozivni bek ušao je u meč sjajnim zakucavanjem posle prodora, na terenu je proveo 22 minuta, a u drugom poluvremenu učestvovao je u velikom preokretu važnom trojkom.

Povezane vesti Radonjić: Ogromna potrošnja... Mitrović: Glavu gore! Bez tuge i depresije...Printezis: Osećam se pomalo loše, ali...Milutinov: Očekivao sam više zvižduka

U osvrtu na utakmicu, koju je tri sekunde pre kraja produžetka odlučio Jorgos Printezis poslednjim pogotkom, Dangubić je dodao:

"Čestitam momcima na pruženom, ali nema vremena za osvrtanje, jer moramo da gledamo dalje. Igramo za dva dana veoma bitnu utakmicu i daćemo sve od sebe da se oporavimo".

Dangubić je upitan i koliko je odluka sudije Damira Javora da uoči poslednjeg napada gostiju preinači odluku svog pomoćnika (i tako dodeli loptu gostima) uticala na konačni ishod.

"Uticala je odluka, ali gledali su snimak i ne znam da li je prava odluka, ali verovatno jeste, čim je gledao snimak. To je košarka, dobili su napad, a mi smo pre toga propustili šanse da privedemo meč kraju u svoju korist... Nismo uspeli, ali idemo dalje".

Da li će biti teže oporaviti se fizički ili mentalno?

"Ne znam... Fizički umor je tu, igramo dve veoma naporne utakmice između plej ofa ABA lige, a sutra ujutru se vraćamo u salu na trening, a u šest krećemo za Barselonu".

Na pitanje o narednom rivalu, Dangubić kaže:

"Imaju dobar tim, dosta kvalitetnih igrača. Nisu zadovoljni rezultatima, imaju dosta povređenih i to im je ove sezone stvorilo veliki problem. Ti momci su takmičari i sigurno će tražiti pozitivne stvari. Mi moramo da se potrudimo da maksimalno nametnemo svoj način igre".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.