“Grof” Božović pred Kairat: Zvezda ima nisku ekipu, ali… Ima je i Barselona

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Grof” Božović pred Kairat: Zvezda ima nisku ekipu, ali… Ima je i Barselona

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag “Grof” Božović održao je prilično zanimljivu konferenciju za štampu pred prvi duel sa kazahstanskim Kairatom (četvrtak, 20.45, stadion “Rajko Mitić”) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Kairat je najteži mogući rival, ne samo zbog kvaliteta već i činjenice da im je šampionat u toku. U prednosti su zbog forme i spreme. Mi nismo stigli da prijavimo sva pojačanja koja su dobra. Marakana ima svoju magiju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svakome je nezgodna. Momci su svesni da je ovo velika šansa da uradi nešto u Evropi”, rekao je Božović i, gotovo u dahu, nastavio:

“U utorak sam prvi put izašao na Marakanu posle 1994. Ima neki adrenalin. To može da opiše samo neko ko je igrao u Zvezdi kada izađe iz tunela. Što se utakmice tiče, svaka pobeda je za nas dobra a dobro bi bilo da ne primimo gol. Sem Lukovića niko nije povređen. Za tim imam dva dileme, a sastav nikada ne govorim pred meč. Prvo kolo će nam biti teže nego drugo jer je rival - spremniji. Oni u poslednjih sedam mečeva imaju četiri pobede i tri remija. Zvezdina mladost ima kvalitet, ali nema iskustvo a to nam je neophodno. Kairat znam dobro, jer je dosta igrača igralo u Rusiji. Imaju brze igrače i izvanredan napad. Ali nisu Mančester junajted. Ne smemo da ih potcenimo, ali ni da ih precenimo”.

“Grof” je istakao da “neće forsirati mlade već će forsirati najbolje, one za koje misli da mogu da donesu titulu”, ali se brzo vratio na sam duel sa Kazahstancima:

“Njima odgovara da igraju na kontru jer su brzi. Igraju kao Dinamo iz Kijeva kod Lobanovskog, čvrsto i na kontru. Nije to taj kvalitet, ali jeste stil. Mi imamo nisku ekipu, ali ima je i Barselona pa ne prima golove iz prekida i nadam se da nećemo ni mi u četvrtak. Daj Bože da se zna posle prve utakmice ko će dalje, samo da oni ne budu ti”, rekao je u svom stilu Božović i dodao:

“Ova utakmica neće usmeravati sezonu i atmosferu u klubu, pa nije Kosovska bitka. Nemam ja takav pristup, kao ‘istorijske utakmice’. Možemo da izgubimo prve tri pa da za mene sve vrlo brzo postane istorijska”, našalio se Božoović i obraćanje medijima završio rečima: “Velika je prednost što prvu utakmicu igramo na Marakani da nas ponese publika. Oni je, inače, nemaju. Treba da odigramo agresivno, ne primimo gol i damo dva, tri. Moramo da napadamo i što pre da damo gol”.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grof Božović: Niti je Kairat Mančester, niti je ovo Kosovska bitka

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2015

“Ovaj stadion međutim ima svoju magiju. Padali su ovde i veći“, hrabri svoju vojsku trener Zvezde pred start kvalifikacija za Ligu Evrope, iako ističe da sutrašnji meč nije sudbonosni za crveno-bele..Nije to ta Crvena zvezda ako ne igra u Evropi, a posle sezone na marginama zbog suspenzije Evropske...

Nastavak na MozzartSport.com...

Božović: Kairat nije Mančester, a nije pred nama ni Kosovska bitka

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2015

Maltene samo što je završena sezona, Crvena zvezda već počinje sledeću i to utakmicama u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prva prepreka na tom putu biće im kazahstanski Kairat. - Dobili smo najtežeg protivnika, ne samo zbog kvaliteta, već zato što su u formi, njihov šampionat je u toku, a mi...

Nastavak na Večernje novosti...

Božović: Nije ovo boj na Kosovu

Izvor: Danas, 01.Jul.2015

Beograd - Prvi put u bogatoj istoriji fudbaleri Crvene zvezde počinju takmičenje u Evropi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ranije nego ikada od osnivanja kluba 1945. godine. Crveno-beli će ugostiti Kairat iz Kazahstana na stadionu „Rajko Mitić“, a početak utakmice je u 20.45 časova....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.