Grizlisi se otvorili za Parsonsa

Izvor: MVP.rs, 01.Jul.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizlisi se otvorili za Parsonsa

Krilni igrač karijeru nastavlja u Memfisu.

Ludnica na tržištu slobodnih agenata u NBA ligi se nastavlja. Novi igrač koji je obezbedio egzistenciju svojim unucima je Čendler Parsons (27, 208). Krilni košarkaš je dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Memfisom vrednu 94 miliona dolara i tako postao prvi igrač zvučnog imena koji je kao slobodan agent izabrao da ode u Grizlise ikada.

Parsons je izabran sa 38. pozicije na Draftu 2011. godine, nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << četiri godine proveo na Univerzitetu Florida. Izabrali su ga Hjuston Roketsi, za koje je nastupao do 2014. kada je postao ograničeno slobodan agent. Dalas mu je tada ponudio 46 miliona za tri sezone, a Roketsi nisu izjednačili ponudu. Ovog leta Parsons je odlučio da iskoristi opciju i izađe iz ugovora. Pored Memfisa, ozbiljni pregovori su vođeni i sa Hjustonom.

U prethodne dve sezone Parsons je imao dosta problema sa povredama, pa je za Mavse odigrao 127 mečeva. U sezoni 2015/16 na terenu je provodio nešto manje od 30 minuta sa prosekom od 13.7 poena, uz 4.7 skokova i 2.8 asistencija.

Angažovanjem Parsonsa uprava Memfisa je značajno popravila šanse da u svojim redovima zadrži Majka Konlija (28, 185).

(foto: mavs.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.