Gabrijel Žezus uspešno operisan, Gvardiola nesiguran u njegov povratak ove sezone

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel Žezus uspešno operisan, Gvardiola nesiguran u njegov povratak ove sezone

Mladi brazilski napadač Gabrijel Žezus, koji je za kratko vreme uspeo da revitalizuje ekipu Mančester sitija i nametne se kao prvo rešenje u napadu tima Pepa Gvardiole, operisao je uspešno metatarzalnu kost na desnom stopalu i sada mu predstoji tromesečna pauza.

Brazilski fudbaler povredio se u meču 25. kola Premijer lige protiv Bornmuta (2:0) u ponedeljak, kada je teren morao da napusti posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo 15 minuta.
Ovaj 19-godišnji napadač sjajno je započeo karijeru na Etihadu od dolaska iz brazilskog velikana Palmeirasa, pošto je postigao tri gola na pet utakmica, ali ga je povreda sprečila da u istom ritmu nastavi do kraja sezone.
"U četvrtak je operisan i dobro je, stvarno je dobro. Sada je najvažnije da se oporavi. Ne znam da li će ponovo igrati ove sezone. Kažu mi da će biti van terena dva do tri meseca", rekao je Gvardiola.
Povreda Žesusa otvorila je vrata Serhiju Agueru da se vrati u startnih 11 nakon što ga je mladi Brazilac istisnuo.
Gvardiola je zadovoljan odnosom Aguera i dodao da je uveren da Siti može da se osloni na njega do kraja sezone.
"Nije lako igraču koji ne igra. Serhio je bio profesionalac. U poslednjoj utakmici, nakon Žezusove povrede, ušao je u igru i dobro odigrao. Ne sumnjam u Aguera i njegov kvalitet", dodao je Gvardiola.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Malo levom, pa desnom... San Juri kao u ogledalu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Feb.2017

Tilemans zna sa obe..Kao po onim dobro poznatim stihovima, Juri Tilemans je izludeo celu Belgiju! Malo levom, pa desnom, u razmaku od samo dva minuta uspeo je 19-godišnji vezni fudbaler da postigne dva vanserijska gola i povede Anderleht do teške pobede na gostovanju kod Ostendea - 4:1 u 27. kolu Pro...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.