Gabon visi: Pjer iznudio penal i dao gol, ali šta su njegovi promašili na kraju (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabon visi: Pjer iznudio penal i dao gol, ali šta su njegovi promašili na kraju (VIDEO)

Treći remi u Grupi A Kupa afričkih nacija, Burkina Faso odolela u Libervil, Kanga nije igrao - 1:1

Ima Gabon vetar sa tribina, ima i vetar na terenu u liku Pjera Emerika Omabejana, ali na tabeli Grupe A Kupa afričkih nacija pored njegovog imena stoje samo dva boda. Stoji i upitnik povodom projektovanog plasmana u četvrtfinale, jer ni u drugom kolu selekcija Hosea Antonija Kamača nije zabeležila pobedu. Njoj je u Livervilu odolela Burkina Faso - 1:1.

Čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se može reći da je vicešampion iz 2013. godine bolje igrao, ali je domaćin bolje šanse stvaraao, međutim, pogotkom napadača Borusije iz Dortmunda uspeo je samo da sačuva, kakve-takve, šanse da se u zavšnoj rundi, na derbiju sa Kamerunom, probije u narednu fazu takmičenja.

Gabon jeste bolje počeo meč, imao je stativu već u sedmom minutu preko Denisa Buange, činilo se da će njegovi furiozni napadi uroditi plodom, ali je onda jedna greška kompletnog tima, a posebno neopreznost poslednje linije uslovila ulazak u nedozvoljen minus. Posle kornera domaćina, lopta je ispucana na protivničku polovinu, tamo je sa intervencijom kasnio Obijang, pretrčao ga je Nakulma (inače, rezervista, jer je zamenio povređenog Pitropipu) i iako je bio u teškoj situaciji nekako savlada golmana Ovona.

Sve što je selekcija Gabona uspela da uradi na ovom susretu delo je Pjera Emerika Obamejana. Centarfor domaćeg sastava je najpre iznudio, a zatim i realizovao jedanaesterac u 38. minutu, posle prekršaja golmana Kofija. Bio je to drugi pogodak Borusijinog špica za reprezenataciju na ovom turniru, ispostaviće se dovoljan samo za remi.



U drugom poluvremenu su obe selekcije igrale opreznije, Burkina Faso je delovala bolje do 80. minuta, a tad je zicer imao Gabon. Omabejan je spustio loptu glavom za Buangu, mogao je vezista francuskog Tura da bira gde će da puca, ali je učinio to traljavo i dozvolio golmanu Kofiju da postane junak svoje selekcije. Minut pre kraja sjajnu šansu imao je i Serž Kevin, glavom je pucao pored stative.

Posle početnog, uz remi i na ovom susretu, obe reprezenatcije su sačuvale šanse da se u poslednjem kolu, u nedelju, bore za četvrtfinale. Tad se sastaju: Kamerun - Gabon i Gvineja Bisao - Burkina Faso.

Vezista Crvene zvezde Gelor Kanga ceo meč je presedeo na klupi za rezerve domaće selekcije.

KUP AFRIČKIH NAVIJA, DRUGO KOLO

GRUPA A

Gabon - Burkina Faso 1:1 (1:1)

/Obamejan 38 pen - Nakulma 23/

20.00 Kamerun - Gvineja Bisau

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KAN: Novi kiks domaćina, Obamejang doneo bod

Izvor: B92, 18.Jan.2017

Fudbaleri Gabona i Burkine Faso remizirali su 1:1, u drugom kolu Grupe C Kupa afričkih nacija. Burkina Faso je neočekivano povela u 23. minutu, kada je Prejus Nekulma iskoristio katastrofalnu grešku domaćih štopera, ukrao im loptu, a onda uz dosta sreće poslao je pored golmana u mrežu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.