Gabon i Tunis podelili bodove

Izvor: Blic, 17.Jan.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabon i Tunis podelili bodove

Fudbaleri Gabona i Tunisa odigrali su večeras bez pogodaka u prvoj utakmici drugog kola Grupe D na Kupu afričkih nacija u Angoli. Sva uzbuđenja su bila rezervisana za drugi duel večeri u kome je posle napete završnice slavio Kamerun protiv Zambije i ostao u životu - 3:2.

Gabon je prilično rezervisanom igrom zadržao prvo mesto na tabeli sa četiri boda, a posle još jedne razočaravajuće utakmice ostaje utisak da im je to bio i jedini cilj. Erik Mulungi je imao dve dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šanse nakon centaršuteva u prvom poluvremenu, dok je na drugoj strani ubedljivo najbolju priliku upropastio Amin Čermiti, koji je zaobišao golmana, ali nije uspeo da pogodi mrežu.

Taj promašaj bi mogao da košta Tunižane daljeg plasmana, jer se posle večerašnje nule i još jedne utakmice koja nije opravdala očekivanja publike od KAN2010 reprezentacija nalazi u teškoj poziciji. Bod je bio dovoljan Gabonu da bude nadomak nokaut faze, dok Tunis svoju poziciju mora da traži u teškom meču poslednjeg kola grupe D protiv Kameruna.

U drugoj utakmici drugog kola Kamerun je slavio sa 3:2 posle preokreta i dva gola u poslednjih deset minuta. Zambija je povela vrlo brzo, preko Mulenge koji je iskoristio veliku grešku Songa za 1:0 u 8. minutu.

Songu se revanširao golman Kenedi Mvine na drugoj strani sat vremena kasnije - katastrofalnom intervencijom Žeremijev naizgled bezopasan šut za 1:1.

Samjuel Eto je kompletirao preokret, ali je Katongov penal naterao Kamerunce da u samom finišu jure trijumf i vitalna tri boda.

Srećom po nekada najbolju ekipu na kontinentu Žeremi je imao puno sreće večeras, pa je upisao i jednu asistenciju. Rezervista Idrisu je prosledio njegovu duboku loptu u mrežu za konačnih 3:2 i skok na poziciju koja vodi dalje.

Grupa D:

Gabon - Tunis 0:0

Kamerun - Zambija 3:2


(Žeremi 68, Eto 72, Idrisu 86 - Mulenga 8, Katongo 82)

Tabela: Gabon 4, Kamerun 3, Tunis 2, Zambija 1.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gabon i Tunis igrali bez golova

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2010

Fudbalske reprezentacije Gabona i Tunisa igrale su u nedelju nerešeno 0:0, u prvoj utakmici drugog kola D grupe afričkog Kupa nacija, koji se održava u Angoli.

Nastavak na Vesti-online.com...

Kamerun savladao Zambiju, Gabon i Tunis podelili bodove

Izvor: NaDlanu.com, 18.Jan.2010, 15:50

BEOGRAD, 17. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Kameruna su u Lumbangu pobedili Zambiju sa 3:2 u drugom kolu Grupe D na Kupu afričkih nacija i sačuvali šanse za plasman u četvrtfinale tog takmičenja. Meč je loše počeo za višestrukog prvaka Afrike, pošto je Zambija povela u osmom minutu golom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.