Frka na Karaburmi zbog penala za preokret OFK Beograda, Rad silan, siguran i Spartak

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frka na Karaburmi zbog penala za preokret OFK Beograda, Rad silan, siguran i Spartak

Velika bura se digla oko jedanaesterca na Omladinskom stadionu. Navijači traže ostavke uprave. Evrogol Nemanje Mihajlovića na Banjici

Prve pobede Rada, Spartaka i OFK Beograda u novoj sezoni u trećem kolu Superlige. I dok se u slučaju ove prve dve pitanje pobednika nije ni postavljalo, na Karaburmi smo videli pravu dramu i preokret Romantičara u razmaku od samo deset minuta susreta sa Voždovcem u kojem će verovatno imati šta da kažu na odluku sudije Nenada Đokića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da u 80 minutu svira odlučujući penal sa kojeg je OFK Beograd stigao do konačnih 2:1.

Bio je to duel Borislava Terzića i Dejana Dražića. Sa tribina je bilo teško dati sud o ispravnosti sudijske odluke, ali na klupi Voždovca očigledno su bili ubeđeni da penal nije postojao. Stručni štab Zmajeva je naime toliko pobesneo da je uleteo na teren, pa se zbog opšte gužve na terenu izvođenje jedanaesterca čekalo punih pet minuta. Pomoćni trener Voždovca Branko Vojinović u tom metežu je dobio crveni karton.

Ivica Jovanović je na kraju pogodio penal i nadogradio dao na značaju ranijem golu rezerviste Miljana Škrbića za izjednačenje, ali to nije odobrovoljilo navijače pobedničkog tima koji su celim tokom utakmice tražili ostavke rukovodećih ljudi OFK Beograda optužujući ih za nameštanje mečeva.

Ovaj su dobili. I nisu previše srećni zbog toga.

Uzbudljivo je bilo i na Banjici, pošto su navijači mogli da vide pet golova. Četiri u mreži Radnika za konačnih 4:1 za Građevinare. Milorad Dabić je udario temelje pobede pošto je postigao prvi i iznudio jedanaesterac za drugi kol koji je sa kreča postigao Nemanja Arsenijević.  Visoki Milan Ćulum je vratio goste iz Surdulice u život, ali u jurnjavi za zaostakom u drugom poluvremenu Radnik je ostavio prostor za brze kontre domaćih.

Rad je to umeo da iskoristi. Prvi Uroš Nenadović za 3:1, a kao šlag na tortu projektil Nemanje Mihajlovića sa skoro 30 metara u 84. minutu.

Siguran je bio i Spartak, koji je u Subotici savladao Mladost iz Lučana golovima Milana Makarića u 45. minutu i člana šampionske generacije Orlića sa Novog Zelanda Stefana Miloševića. Prvenac Spartak i prvi poraz Mladosti.

Superliga, treće kolo:

Petak:

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:1 (0:1)

/Jović 88 – Rosić 36/

Subota:

Novi Pazar – Partizan 3:2 (2:2)

/Pavlović 23, Aškovski 28, 72 – Trujić 14, Kojić 45/

Spartak – Mladost Lučani 2:0 (1:0)

/Makarić 45, Milošević 79/

OFK Beograd – Voždovac 2:1 (0:1)

/Škrbić 74, Jovanović 84pen - Sikimić 14/

Rad – Radnik 4:1 (2:1)

/Dabić 5, Arsenijević 21pen, Nenadović 79, Mihajlović 84 – Ćulum 33/

20.00: Borac – Čukarički

Nedelja:

19.00: Jagodina – Metalac

20.00: Vojvodina - Javor

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Zmajevi bljuju vatru: Lopovi sudili za OFK, iživljavaju se nad nama, izvlače nam pare iz džepa!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015

Penal na Karaburmi izazvao burne reakcije u taboru Voždovca..Treće kolo Superlige i već druga utakmica OFK Beograda čiji se rezultat dovodi pod sumnju. Voždovac je na Omladinskom stadionu vodio sa 1:0, ali je u razmaku od samo deset minuta prešao put od pobednika do poraženog pošto su Romantičari...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.