Fifa: Krkić ne može da nastupa za Srbiju

Izvor: RTS, 22.Sep.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fifa: Krkić ne može da nastupa za Srbiju

Međunarodna fudbalska federacija odbacila je zahtev Fudbalskog saveza Srbije da napadač Stouka Bojan Krkić zaigra za srpsku selekciju, jer je već igrao jednu zvaničnu utakmicu za Španiju.

U saopštenju Fife navodi se da Krkić po Statutu te organizacije ne može da dobije pravo da zaigra za drugu reprezentaciju.
Po Statutu Fife, ukoliko je fudbaler odigrao jedan meč za nacionalni tim u zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takmičenju, automatski gubi pravo da igra za drugi nacionalni tim.
On je pre osam godina, na utakmici Španije i Jermenije u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi, odigrao poslednjih 25 minuta umesto Santija Kasorle. 
Krkić, koji je rođen u Linjoli u Kataloniji, jedini nastup za "A" reprezentaciju Španije ostvario je 10. septembra 2008. godine, kada je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nastupio u poslednjih 25 minuta protiv Jermenije.
Njegov otac, takođe Bojan Krkić, rođen je u Paraćinu i tokom 80-ih je bio prvoligaški fudbaler u OFK Beogradu i Sutjesci.
 
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA presudila: Krkić ne može da igra za Srbiju

Izvor: B92, 22.Sep.2016

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da napadač Stouk Sitija Bojan Krkić ne može da nastupa za Srbiju jer je već igrao zvaničnu utakmicu za Španiju...Po Statutu FIFA ukoliko je fudbaler odigrao jedan meč za nacionalni tim u zvaničnom takmičenju automatski se gubi pravo da igra za...

Nastavak na B92...

FIFA: Krkić ne može da igra za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2016

Svetska fudbalske federacija (Fifa) saopštila je danas da napadač Stouka Bojan Krkić ne može da nastupa za reprezentaciju Srbije jer je već igrao jednu zvaničnu utakmicu za Španiju...U saopštenju Fife navodi se da Krkić po Statutu te organizacije ne može da dobije pravo da zaigra za drugu reprezentaciju...Po...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.