Federera ne brine približavanje Đokovića na ATP listi

Izvor: RTS, 18.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federera ne brine približavanje Đokovića na ATP listi

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da nije zabrinut što mu se na svetskoj rang-listi približio Novak Đoković iz Srbije.

Dobro ću spavati mesec dana. On (Đoković) me neće prestići u skorije vreme. Iskreno, mesto broj dva, tri, četiri, pet ili 25, nije zaista toliko bitno, znate. Meni je važno ili prvo mesto ili biti u glavnom žrebu", kazao je Federer.

Đoković je u nedelju osvojio Masters kup u Šangaju i sada zaostaje samo 10 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Federerom na ATP listi.

Federer je to rekao u Kuala Lumpuru, gde će igrati egzibicione mečeve sa 10. teniserom sveta Džejmsom Blejkom, kao i nekadašnjim velikanima Džonom Mekinroom i Bjornom Borgom. Federer je u Šangaju izgubio od Britanca Endija Mareja, navodeći probleme sa povredom i stomačnim virusom. Poraz u Šangaju bio je 15. za Federera u ovoj sezoni, u kojoj je izgubio prvo mesto ATP liste, ali i titulu u Vimbldonu, što je sve pripalo Špancu Rafaelu Nadalu. Mnoge je to navelo na ocene da je Švajcarac izgubio nekadašnju veštinu.

Federer je novinarima rekao da je siguran da sa 27 godina u sebi ima "još mnogo godina" dobrog tenisa. On je u karijeri osvojio 13 grend slem titula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer: Nemam problem sa snom zbog Novaka

Izvor: Mondo, 18.Nov.2008

'Dobro ću spavati mesec dana. On (Đoković) me neće prestići u skorije vreme. Iskreno, mesto broj dva, tri, četiri, pet ili 25, nije zaista toliko bitno, znate. Meni je važno ili prvo mesto ili biti u glavnom žrebu', rekao je Federer.

Nastavak na Mondo...

Federer nije zabrinut zbog Đokovića

Izvor: Kurir, 18.Nov.2008

KUALA LUMPUR, 18. novembra (Tanjug) - Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da nije zabrinut zbog činjenice da mu Srbin Novak Đoković ugrožava drugu poziciju na svetskoj rang listi. "Dobro ću se naspavati mesec dana. Đoković me neće prestići u skorije vreme", rekao je Federer...

Nastavak na Kurir...

Zimonjić: Vimbldon bio prekretnica

Izvor: B92, 19.Nov.2008, 16:37

Srpski teniser Nenad Zimonjić izjavio je da je osvajanje Vimbldona bila prekretnica u do sada najuspešnijoj sezoni u karijeri. ..Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor osvojili su prošle nedelje titulu na Masters kupu u Šangaju, završnom turniru godine što im je donelo i plasman na prvo mesto na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.