FIFA odložila datum za rezultate istrage

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA odložila datum za rezultate istrage

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da će rezultate istrage o korupciji prilikom dodeljivanja domaćinstva Svetskog prvenstva objaviti kasnije nego što je bilo najavljeno.

aEtička komisija FIFA objavila je da će stručnjaci koje je predvodio tužilac Majkl Garsija svoj izveštaj predati u prvoj nedelji septembra.

Garsija je u junu rekao da će "krajem jula" podneti svoj izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << etičkom sudiji Joahimu Ekertu, koji će na osnovu toga odlučiti o mogućim sankcijama protiv devet kandidata koji su se nadmetali za domaćinstva 2018. i 2022.

Rusija je dobila domaćinstvo 2018, a Katar 2022. godine.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je ranije da samo njegov upravni odbor ima pravo da preinači taj izbor i naredi nov, a ne Ekert.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SP: O korupciji krajem septembra

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Istraga povodom optužbi za korupciju prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. biće završena u septembru, saopštila je FIFA. Bivši američki advokat Majkl Garsija vodi internu istragu Etičke komisije FIFA povodom optužbi za korupciju prilikom izbora za organizaciju Mundijala 2022, koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.