Entoni pokvario slavlje Kavsa

Izvor: MVP.rs, 31.Okt.2014, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Entoni pokvario slavlje Kavsa

Niksi su u derbiju večeri bili bolji od Kavalirsa, a zanimljivo je bilo i u Kaliforniji.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu je odigrano pet mečeva, a događaj večeri bio je povratak Lebrona Džejmsa u Klivlend, odnosno, njegova prva zvanična utakmica za Kavalirse posle više od četiri godine.

Program je otvoren utakmicom između Orlanda i Vašingtona, a obe ekipe su tražile prvu pobedu u sezoni. Vizardsi su nošeni Džonom Volom nakon uzbudljive >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << završnice stigli do triumfa rezultatom 105:98. Vol je utakmicu završio sa 30 poena, 12 asistencija i pet skokova, a sjajno ga je pratio Marčin Gortat sa 20 pogodaka i 12 skokova. Sa druge strane, novi dabl-dabl je ostvario Nikola Vučević, ovaj put sa 23 poena i 12 skokova. Orlandu nisu pomogle ni odlične partije Bena Gordona (22p, 4as) i Evana Furniea (21p, 4sk), pa su tako upisali i drugi poraz u sezoni.

Nikola Peković je Minesoti doneo prvu pobedu u sezoni u meču protiv Detroita. Crnogorski košarkaš je sa 17 poena i 10 skokova bio najbolji akter meča, a Timbervulvsi su slavili sa 97:91.

U derbiju večeri, sastali su se Klivlend i Njujork, a Niksi su priredili iznenađenje i slavili sa 95-90 nad jednim od glavnih kandidata za titulu, donevši tako Dereku Fišeru prvu pobedu u trenerskoj karijeri. Najzaslužniji za pobedu Niksa bio je Karmelo Entoni sa 25 poena i šest asistencija, dok je u poraženoj ekipi najefikasniji bio Kajri Irving sa 22 pogotka. Kevin Lav je pored 19 poena imao i 14 skokova, a Lebron Džejms je meč završio sa 17 poena (5/15 iz igre), pet skokova, četiri asistencije ali i osam izgubljenih lopti.

Zanimljivo je bilo i u Kaliforniji, gde su se sastali Los Anđeles Klipersi i Oklahoma Siti, koja će u narednom periodu igrati bez Kevina Durenta zbog povrede kosti u stopalu. Tanderi su se našli u dodatnom problemu sredinom druge četvrtine, kada je zbog povrede desne ruke teren napustio i Rasel Vestbruk. U takvoj situaciji, bez dvojice ključnih igrača, izabranici Skota Bruksa su pružili sjajan otpor ekipi iz 'El Eja', ali na kraju nisu mogli do pobede, pa su u uzbudljivoj završnici poraženi sa 93:90

Najzaslužniji za pobedu domaće ekipe bili su Kris Pol (22p, 7as, 4sk, 3ul) i Blejk Grifin (23p, 7sk), a sa klupe je zapaženu rolu imao i Džamal Kroford (16p).

U poraženoj ekipi, briljirao je mladi Peri Džons (32p, 7sk, 3as), koji je pokazao da će u narednom periodu biti ogromno pojačanje za Tandere. Pored Džonsa, na nivou je bio i Serž Ibaka (17p, 9sk), ali je to bio maksimum od povreda razorenog tima.

U noći između petka i subote očekuje nas novih šest utakmica.

Rezultati:

Orlando - Vašington 105:98

Minesota - Detroit 97:91

Klivlend - Njujork 90:95

Dalas - Juta 120:102

LA Klipers - Oklahoma Siti 93:90



(foto: Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.