Izvor: HotSport.rs, 09.Feb.2016, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EHF RANG LISTA: Pad Srbije u obe konkurencije

EHF je objavio rang listu rukometnih reprezentacija u obe konkurencije uzimajući u obzir sve selekcije.

Evropska rukumetna federacija objavila je zbirnu rang listu muških i ženskih selekcija u protekle dve godine (2014, 2015), a bodovani su rezultati sa Evropskih i Svetskih prvenstava.
Naša reprezentacija, u ukupnom zbiru, zauzima 15. mesto. Da stvar bude još više zabrinjavajuća, ispred naše reprezentacije su Crna Gora, Belorusija i Rumunija!
Muška rukometna >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << reprezentacija sa 2014. godine nalazila se na 12. mestu sa 138 bodova, dok prošle godine bila je tri mesta ispod sa 86 bodova. Po najnovijoj rang listi, u ukupnom zbiru momci se nalaze na 15. mestu sa 224 poena. Kod dama je situacija još gora. One su bile rangirane protekle dve godine na 15. poziciji, prvo sa 92, a zatim sa 88 bodova.
Kod muškaraca najuspešniji tim je Francuska, zatim Danska, Španija, Švedska…
U ženskoj konkurenciji najbolja evropska selekcija je Norveška, onda slede Danska, Rumunija, Rusija…
A kada se sve to sabere najdominatnije reprezentacije u obe konkurencije ima Francuska, prate je Danska, Švedska i Španija…

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.