Džordan: Ja više ne mogu da ćutim...

Izvor: RTS, 25.Jul.2016, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordan: Ja više ne mogu da ćutim...

Majkl Džordan retko priča o društvenim ili političkim temama. Cinici tvrde da to radi kako bi zaštitio svoje korporativne interese. Međutim, dok SAD potresa nesigurnost uzrokovana nasiljem policije nad afroamerikancima i nasiljem nad policajcima, možda najbolji košarkaš svih vremena kaže da „više ne može da ćuti".
Majkl Džordan je izdao saopštenje u vezi sa ubistvima afroamerikanaca i policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u gradovima Sjedinjenih Američkih Država.

„Kao ponosni Amerikanac, otac koji je izgubio svog oca u činu bezumnog nasilja, kao i crnac, duboko me potresaju ubistva afroamerikanaca od strane pripadnika organa reda i ljute kukavički napadi na policajce", napisao je Džordan, prenosi mediji u SAD.
„Žalim zajedno sa porodicama koje su izgubile voljene, jer njihov bol suviše dobro poznajem".
U svom saopštenju, Džordan je obelodanio da je dao donaciju od po milion dolara grupama koje su posvećene poboljšanju odnosa između policije i zajednice.
„Odgajali su me roditelji koji su me naučili da volim i poštujem ljude bez obzira na rasu ili poreklo, zbog čega sam tužan i frustriran zbog zapaljive retorike i rasnih tenzija koje kao da se samo pogoršavaju. Znam da je ova zemlja bolja od ovoga, zbog čega ne mogu dalje da ćutim. Moramo da nađemo rešenja da obezbedimo da crnci dobiju fer i jednak tretman kao i da policajci - ljudi koji stavljaju svoj život na kocku svakog dana kako bi nas zaštitili - budu poštovani i podržavani", napisao je Džordan.
„Tokom poslednje tri decenije video sam izbliza posvećenost pripadnika organa reda koji štite mene i moju porodicu. Imam najveće poštovanje za njihovu žrtvu i službu. Takođe prihvatam da je mnogim afroamerikancima iskustvo sa policijom bilo mnogo drugačije. Odlučio sam da progovorim u nadi da možemo da se udružimo kao Amerikanci, kako bismo kroz mirni dijalog i obrazovanje doprineli konstruktivnoj promeni".
Ova izjava posebno je odjeknula u SAD (pored očigledne težine svega što inače govori jedan Majkl Džordan), zbog činjenica da Majkl Džordan vrlo drži do toga da ne govori o političkim, društvenim ili ma kakvim temama koje se mogu smatrati kontroverznijim.
„Privilegovani smo da živimo u najboljoj zemlji na svetu - zemlji koja je mojoj porodici dala najveće moguće prilike. Problemi sa kojima se suočavamo nisu se dogodili preko noći i neće biti rešeni sutradan, ali ako svi radimo zajedno, možemo da negujemo razumevanje, pozitivnu promenu i na kraju stvorimo miran svet za nas, našu decu, naše porodice i naše zajednice", zaključio je Džordan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJKL DŽORDAN: Ne mogu više da ćutim o sukobu demonstranata i policije

Izvor: Kurir, 25.Jul.2016

...Džordana baš malo ima u javnosti, ne oglašava se često, a eksalacija ovih sukoba ga je žestoko pogodila, pa je poručio:.."Kao ponosni Amerikanac, kao otac koji je izgubio svog oca u bezosećajnom aktu nasilja i kao čovek crne puti, duboko sam potresen smrću Afroamerikanaca, ali i ljut zbog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.