Džini nastavila trijumfalni povratak, Venus izbacila Belindu

Izvor: B92, 05.Sep.2015, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džini nastavila trijumfalni povratak, Venus izbacila Belindu

Derbi dana u ženskoj konkurenciji pripao je Venus, Judžini Bušar nastavila je sa trijumfalnim povratkom, dok je Kiki Mladenović prekinula bajku Darje Kasatkine.

Treća runda US opena donela nam je zanimljiv duel između veteranke Venus Vilijams i mlade Belinde Benčič, koja je pre nekoliko nedelja pobedila njenu sestru Serenu.

Amerikanka je na iskustvo dobila duel (6:3, 6:4) sa mnogo mlađom protivnicom i tako dokazala da ni u četvrtoj deceniji nije „za bacanje“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prvi deo igre dobila je napravivši brejk u finišu seta, dok je u drugom preokrenula, iako je Belinda povela sa 3:1.

Venus će u sledećoj rundi igrati protiv malo poznate Anet Kontaveit, koja je u tri seta eliminisala domaću igračicu Medison Brengl – 6:2, 3:6, 6:0.

Judžini Bušar nastavila je sa usponom forme trijumfom nad Dominikom Cibulkovom sa 7:6(11-9), 4:6, 6:3. Imala je Slovakinja dve set lopte pri vođstvu od 6:5 u prvom setu, imala ih je još tri u taj-breku, ali je Kanađanka bila koncentrisana i uspela da povede sa 1-0.

Nastavila je brejkom na startu drugog seta, ali je onda usledio pad koncentracije. Cibulkova je baš u tom trenutku podigla nivo igre. Brejkom je odlučujući set i onda, nekako, stala. Bušar je osvojila je četiri gema u nizu i posle ukupno 2 sata i 51 minuta borbe, prošla u osminu finala u kojoj je čeka Roberta Vinči.

Italijanka je takođe posle velike borbe eliminisala Marijanu Duke-Marinjo sa 6:1, 5:7, 6:2.

U poslednjem meču dana Medison Kiz razbila je Agnješku Radvanjsku i tako joj nanela prvi poraz u petom međusobnom duelu. Mlada Amerikanka potpuno je dominirala od samog starta – u prvom setu napravila je dva brejka, dok je u drugom napravila dva više od protivnice (4:2) za lagani trijumf.

Ona se prvi put u karijeri plasirala u četvrtu rundu US opena zbog čega će napredovati za dva mesta i od ponedeljka biti 17. na svetu.

US open, treće kolo:

Kristina Mladenović – Darja Kasatkina 6:2, 6:3

Jekatarina Makarova – Jelina Svitolina 6:3, 7:5

Venus Vilijams – Belinda Benčić 6:3, 6:4

Roberta Vinči – Marijana Duke-Marinjo 6:1, 5:7, 6:2

Anet Kontaveit – Medison Brengl 6:2, 3:6, 6:0

Judžini Bušar – Dominika Cibulkova 7:6(11-9), 4:6, 6:3

Medison Kiz – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:2

Serena Vilijams – Betani Matek-Sends 3:6, 7:5, 6:0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.