Dve srpske posade u finalu

Izvor: RTS, 18.Avg.2011, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve srpske posade u finalu

Srpski kajakaš Marko Tomićević i ženski četvorosed K-4 na 500 metara obezbedili su učešće u sutrašnjim finalnim trkama na Prvenstvu sveta u kajaku i kanuu u Segedinu. Ženski četvorosed ispunio je olimpijsku normu za London.

Posada ženskog četverca Srbije u sastavu Nikolina Moldovan, Antonija Panda, Antonija Nađ i Olivera Moldovan na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetskom prvenstvu u Segedinu ostvarila je olimpijsku normu za London.

One su u polufinalu bile druge iza Portugala, plasirale se u A finale u disciplini k-4 500 metara i obezbedile odlazak na Olimpijske igre 2012. godine.

Kako se navodi u saopštenju Kajakaškog saveza, Srbija će posle osam godina imati predstavnika u kajaku i kanuu na OI, prvi put u ženskoj konkurenciji u kajaku na mirnim vodama.

Srpski kajakaš Marko Tomićević u finalu mora da bude najmanje osmi, od devet učesnika, kako bi se kvalifikovao za olimpijsku regatu.

Srpski kajakaš je od starta trke diktirao snažan tempo. Imao je prednost za čitavu dužinu čamca, ali je u samom finišu iskusniji i snažniji Nemac Maks Hof uspeo da ga pretekne.

Tomićević će sutra u finalu Svetskog prvenstva pokušati da dođe i do pobedničkog postolja.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ostala na dva finala i jednom olimpijskom vizom na SP u kajaku

Izvor: Blic, 18.Avg.2011

Posle prvog takmičarskog dana na prvenstva sveta u kajaku i kanuu na mirnim vodama u mađarskom gradu Segedinu reprezentativci Srbije su obezbedili jednu olimpijsku vizu u disciplini K-4 na 500 metara za žene, dva finala i dva utešna finala...Bez obzira na plasman u sutrašnjem finalu, u disciplini...

Nastavak na Blic...

Ženski četverac ostvario olimpijsku normu

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2011

Posada ženskog četverca Srbije u sastavu Nikolina Moldovan, Antonija Panda, Antonija Nađ i Olivera Moldovan je na Svetskom prvenstvu u Segedinu ostvarila olimpijsku normu za London.

Nastavak na Radio 021...

Ženski četverac Srbije ima normu za Olimpijske igre

Izvor: Glas javnosti, 19.Avg.2011, 07:07

SEGEDIN - Posada ženskog četverca Srbije u sastavu Nikolina Moldovan, Antonija Panda, Antonija Nađ i Olivera Moldovan je na Svetskom prvenstvu u Segedinu ostvarila olimpijsku normu za London...One su u polufinalu bile druge iza Portugala, plasirale se u A finale u disciplini k-4 500 metara i obezbedile...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.