Dug Reala 602 miliona evra, blokirano renoviranje stadiona, Peres optužen za rasipanje...

Izvor: Sportal.rs, 20.Sep.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug Reala 602 miliona evra, blokirano renoviranje stadiona, Peres optužen za rasipanje...

Predsednik Udruženja akcionara Madrida Karlos Mendoza otkrio je da je zabrinut za ekonomsku budućnost Real Madrida jer je dug "kraljevskog kluba" sredinom ove godine bio čak 602 miliona evra.

- Ukupan dug Real Madrida 30. juna 2014. godine bio je 602 miliona evra. Prošle godine je dug iznosio 541 milion evropskih novčanica što znači da se Real još više zadužio. Zabrinut sam jer mislim da Peres neće moći da ispuni obaveze koje jednostavno moraju biti ispunjene. Klub je i sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << priznao u svom finansijskom izveštaju da se bruto dug povećao sa 242 miliona na 282 miliona evra. Ovo povećanje iznosi oko 20 procenata. Ipak, predsednik Florentino Peres koristi drugačije računovodstvene koncepte u odnosu na ostale, pa priznaje samo neto finansijski dug - kazao je Mendoza i nastavio:

- Peres želi da investira još 400 miliona evra u renovinanje stadiona, a taj plan je privremeno blokirao Viši pravni sud u Madridu. Činjenica je da Real rasipa novac, kao što je to bio slučaju Rikarda Kake, čije su usluge klub koštale ukupno 120 miliona evra, a odigrao je 120 utakmica. Dakle, svaki meč ovog igrača koštao je Real milion evra. Preterane su i premije za Bejla, Iljaramendija i Hamesa Rodrigesa. Odlazak Anhela Di Marije mogao je da se spreči ponudom "težom" za milion ili dva evra, ali je klub umesto toga doveo Rodrigesa za 80 miliona evra - podvukao je Mendoza, a prenosi Mundo Deportivo.

(Tekst: Nemanja Banović, Foto: Beta/AP/Paul White)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Real duguje 602 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2014

Španski fudbalski klub Real iz Madrida ima dug do 602 miliona evra, što je za 11 odsto više nego prošle godine, prenosi danas tamošnji list As...Kako se navodi, to je dovelo do toga da čelnici madridskog kluba u poslednjih godinu dana prodaju Gonzala Iguaina u Napoli, Mesuta Ozila u Arsenal i Anhela...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.