Država obezbedila 3 mil. € za OKS

Izvor: B92, 28.Jan.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država obezbedila 3 mil. € za OKS

Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je skoro 3 miliona evra u budžetu za razvoj olimpijskog sporta u 2014. godini.

Ministar Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki potpisali su ugovor o godišnjem finansiranju redovnih programa OKS.

Najveći deo novca (od tačno 317 miliona dinara) namenjen je za pripremu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, što je jedan od najvažnijih prioriteta.

"Građani moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da znaju koliko država ulaže u sportiste i razvoj sporta. Ove godine smo, uprkos krizi, uspeli da povećamo sredstva za Olimpijski komitet, koji svojim radom sa sportistima i rezultatima koje oni postižu, dokazuje da se uložena sredstva isplate. Srazmerno ulaganjima, i očekivanja su nam veća. Ja ću se uvek zalagati da se novac građana Srbije troši na najbolji način, da on stigne do sportista i da oni osete da država vodi računa o njima“, rekao je Udovičić.

Ministar je kao posebno važne istakao razvojne programe Olimpijskog komiteta, kroz koje će biti identifikovani novi sportovi i sportisti sa kojima Srbija može da postigne dobre rezultate.

"To je ulaganje u juniore i kadete. Vodimo računa o njima, prepoznajemo kvalitet 4-5 godina pre nego što naprave rezultat i tako pokušavamo da sprečimo odlazak tih sportista u inostarnstvo", dodao je Udovičić.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio je Ministarstvu i ministru Udovičiću što su prepoznali kvalitet programa OKS.

"Najveći deo sredstava namenjen je aktivnostima vezanim za Olimpijadu u Riju, a važno je naglasiti da novac do poslednjeg dinara ide u pripreme sportista, kako bi se na takmičenjima osećali ravnopravnim sa svojim rivalima koji dolaze iz znatno bogatijih zemalja. Srbija je u punoj meri stala iza svojih vrhunskih sportista. Naša je želja da se to spusti i na lokalni nivo, jer svi naši sportisti koji postižu vrhunske rezultate potiču upravo s lokala", izjavio je Višacki.

Udovičić i Višacki iskoristili su priliku da požele sreću i dobre rezultate našim zimskim olimpijcima koji uskoro putuju u Soči.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Država obezbedila 3 mil. € za OKS

Izvor: B92, 28.Jan.2014

Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je skoro 3 miliona evra u budžetu za razvoj olimpijskog sporta u 2014. godini...Ministar Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki potpisali su ugovor o godišnjem finansiranju redovnih programa OKS...Najveći deo novca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.