Drenovak dobio Zlatnu rukavicu

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drenovak dobio Zlatnu rukavicu

Posle četiri dana pesničenja u olimpijskom boksu u Vrnjačkoj Banji za najboljeg je proglašen Aleksandar Drenovak srpski reprezentativac.

U punoj hali “Vlade Divac” publika je imala prilike da vidi devet finalnih mečeva a svaki je znala da isprati modrne gladijatore sa ringa aplauzom. Na turniru je učestvovalo 58 boksera iz 12 zemalja a iz Srbije 13 boksera.

Organizator je bio Bokserski savez Srbije dok je tehnički organizator je bio BK Goč. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Za najboljeg je izabran Aleksandar Drenovak u srednjoj kategoriji. Najbolja reprezentacija je Srbije a za najborbeniji par proglašeni su srpski kolosi Milutin Stanković i Vladan Babić. Najbolji sudija je iz Španije – Lopez a najbolji strain bokser je Orabi Abdelgaward iz Egipta.

Drenovak je u polufinalu protiv Daskalo Daniel Zan iz Izraela delovao pomalo kruto ali je u finalu pokazao svu lepotu plemenite veštine i modernog pesničenja.

“Ovoga puta sam pobedio pred mojom publikom. To je obaveza više za naredni period. Zahvalio bih se Boksrrskom savezu Srbije i opštini Vrnjačka Banja koja je prepoznala značaj moga sporta i siguran sam da ćemo u narednom period uspeti da ostvarimo rezultate za ponos naše zemlje”, rekao je Drenovak.

U kategoriji do 52 kilograma na ring se popeo mladi Veljko Gligorić koji se sastao sa Špancom Gabriel Eskobar Maskunano. Iako je pružio odličan otpor Gligorić nije imao rešenja za odlično Španca. U bantam kategoriji (do 56 kg) Dositej Todorovski je pružio odličnu partiju. Pogotovo je Todorovski u drugoj I trećoj deonici meča bio ubedljiv u duelu sa reprezentativcem Tunisa Boali El Montassar a nošen publikom uzdignutih ruku sišao je sa ringa.

U najtežoj kategoriji sastala su se dvojica srpskih reprezentativaca Milutin Stanković i Vladan Babić. Njih dvojica su se “sukobila” među konopcima bez respekta i pokazala publici da u Srbiji još uvek ima boksera i da su oni, uz Aleksandra Drenovaka stub nacionalnog tima.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Drenovak pobednik 58. Zlatne rukavice

Izvor: RTS, 30.Nov.2015

Srpski bokser Aleksandar Drenovak pobednik je tradicionalne 58. Zlatne rukavice, koja je održana u Vrnjačkoj Banji. On je u prepunoj hali "Vlade Divac" u finalnoj borbi u srednjoj kategoriji savladao Španca Damijana Bijaća i prvi put u karijeri dobio vredno priznanje u konkurenciji 58 boksera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.