Dortmundu Liga Evrope od Klopa na dar! Hamburg konačno slavi, prepustio je fenjer, Štutgart ispustio 2:0...

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmundu Liga Evrope od Klopa na dar! Hamburg konačno slavi, prepustio je fenjer, Štutgart ispustio 2:0...

Leverkuzen nije uspeo da upiše i osmu uzastopnu pobedu

Jirgen Klop bi na rastanku od Milionera ipak mogao da ostavi klubu sa Vestfalena  i svom velikom prijatelju i nasledniku Tomasu Tuhelu šansu da se naredne sezone takmiče u Evropi! Borusija je gotovo rutinski u 30. kolu savladala Ajntraht (2:0), a naruku momcima iz Dortmunda idu i ostali rezultati, pre svega porazi Šalkea i Augzburga. Leverkuzen nije uspeo da nastavi fantastičan niz (sedam vezanih pobeda imao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do ovog kola), dok na samom dnu nastavlja da kuva zahvaljujući trijumfu fenjeraša Hamburgera i nesrećnom remiju Štutgarta.

Da je Dortmund od početka sezone igrao kao danas protiv Ajntrahta navijači ovog kluba sigurno u jednom delu šampionata ne bi strahovali za osptanak, a sasvim je izvesno da bi se Liga šampiona na Vestfalenu igrala i od jeseni. Tri boda Borusiji golovima u 25. minutu iz penala i 32. posle sjajne akcije obezbedili su Obamejan i Šinđi Kagava. Ono što pristalice Milionera može da raduje mnogo više od pobede jeste način na koji su njihovi ljubimci igrali, pošto to polako ponovo počinje da podseća na one dane kada je i Bajern drhtao pred Borusijom.

Sa ova tri boda Klopovi izabranici prišli su Šalkeu i Augzburgu na samo tri boda, trenutno su sedmi i plasman u Ligu Evrope preko prvenstva postaje sasvim realna opcija. Ukoliko se to na kraju i ne desi, uvek ostaje šansa preko DFB kupa, ali to će biti daleko teži put, jer je rival u polufinalu Bajern.

Bajer iz Leverkuzena uoči 30. kola bio je treći na tabeli zbog bolje gol-razlike u odnosu na Menhengladbah, ali posle današnjeg kiksa u Kelnu, Koltovi bi mogli ponovo da ih preteknu, pod uslovom da u sutrašnjem derbiju savladaju Volfzburg. Leverkuzen je imao prednost od 1:0, Čalhanoglu je i penal promašio, a Jarčevi su do boda došli pogotkom Finea šest minuta pre kraja. Do tog gola mreža Aspirindžija nije se iz igre zatresla više od 700 minuta, iliti više od 12 sati efektivne igre.

Posle dva i po meseca užasa i pet uzastopnih poraza, odnosno 595 minuta bez postignutog pogotka, konačno razloga za slavlje imaju i navijači Hamburgera. Nekadašnji prvak Evrope savladao je Augzburg sa 3:2 u ludoj utakmici i tako pobegao sa dna. Junak meča svakako je Pjer-Mišel Lasoga, dvostruki strelac za domaćina. Led je ipak probio Ivica Olić, kada je u 11. minutu doveo svoj tim do prednosti od 1:0. Za razliku od HSV-a, drugi velikan u opasnoj zoni, Štutgart. nije se proslavio. Švabe su imale sigurnu prednost od 2:0 protiv Frajburga, ali onda su u primili gol, dobili crveni karton (Hloušek 65. minut) i pet minuta pre kraja ostali bez celog plena. Prethodno su prednost Štutgartu doneli Ginček u 25. i Harnik u 27.

A Hanoveru ne pomaže ni novi trener. Mihael Froncek debitovao je porazom kod kuće od Hofenhajma (1:2), tako da ovaj klub i dalje čeka na pobedu u 2015. godini...        

BUNDESLIGA – 30. KOLO:

Petak:

Majnc – Šalke 2:0 (2:0)

/Bel 28, 31/

Subota:

Borusija Dortmund – Ajntraht 2:0 (2:0)

/Obamejan 25pen, Kagava 32/

Keln – Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Fine 84 - Brant 61/

Hamburg – Augzburg 3:2 (2:1)

/Olić 11, Lasoga 19, 71 - Bobadilja 25, Verner 69/

Hanover – Hofenhajm 1:2 (1:1)

/Štindl 24pen - Modeste 2, Šiplok 84/

Štutgart – Frajburg 2:2 (2:0)

/Ginček 25, Harnik 27 - Petersen 58pen, 85/

18.30 Bajern – Herta

Nedelja:

15.30 Paderborn – Verder

17.30 Menhengladbah – Volfzburg

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.