Dortmund ubedljiv, trijumf Šalkea

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dortmund ubedljiv, trijumf Šalkea

Ekipa Dortmunda pobedila je u gostima Volfsburg sa 3:0 u prvom kolu Bundeslige.

Izabranici Petera Boša za pet minuta su postigli dva gola i tako najavili pobedu na startu nemačkog šampionata.

Prvo je u 22. minutu Kristijan Pulišić na asistenciju Gecea postigao gol, dok je odmah u 27. Marka Bartra duplirao prednost – asistent Gonzalo Kastro.

Do poluvremena nije bilo promena na semaforu pa se na predah otišlo sa rezultatom 2:0 za Dortmund.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastavku Pulišić je uspeo da upiše i asistenciju, dok je konačan rezultat u 60. minutu postavio Pjer Emerik Obamejang. Neven Subotić presedeo je utkamicu na klupi Borusije.

Pobedu na startu šampionata ostvario je i Hamburg koji je golom u osmom minutu Nikolaja Milera došao do tri boda. Srpski reprezentaticac Miloš Kostić odigrao je 61. minutu kada ga je zamenio Valdšmit.

Ubedljiva je bila i Herta, koja je pred domaćom publikom savladala Štutgart sa 2:0. Dvostruki strelac na meču bio je Metju Leki koji je tresao mrežu golmana u 46. i 62. minutu.

Hofenhajm je minimalnim rezultatom pobedio Verder, dok je isto tako Hanover na gostovanju Majncu slavio sa 1:0.

Šalke dominantno protiv Lajpciga

Ekipa Šalkea pobedila je Lajpcig na svom stadionu sa 2:0, u prvom kolu Bundeslige.

Strelci su bili Nabil Bentaleb u 43. iz penala i Jevgen Konopljanka u 73. minutu.

Lajpcig je tako poražen posle odličnih igara u prošloj sezoni, u kojoj je bio drugi u nemačkom prvenstvu i ove će igrati Ligu šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.