Dopingovan igrao na Kopa Amerika!

Izvor: Mondo, 01.Avg.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopingovan igrao na Kopa Amerika!

Brazilski reprezentativac Fred bio je pozitivan na doping tokom prvenstva Južne Amerike, saopštila je Fudbalska konfederacija Brazila (CBF).

Foto: Guliver/Getty images/Michael Steele

Analizom je utvrđeno da je Fred bio pozitivan na hidrohlorotiazid, ali je uprkos tome Fudbalska konfederacija Brazila stala uz ovog igrača, navodeći da će mu pomoći u pokušaju da skine ljagu sa svog imena.

Dvadesetdvogodišnji igrač Šahtjora demantovao je korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nedozvoljenih sredstava.

"Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati", kategoričan je Fred, koji je na Kopa Amerike, održanoj u junu i julu u Čileu, bio starter u prva dva meča - u pobedi protiv Perua od 2:1 i u porazu od Kolumbije rezultatom 1:0.

Fred međutim, nije bio u postavi za treću utakmicu protiv Venecuele koja je završena pobedom Brazila (2:1), a propustio je i poraz u četvrtfinalu na penale protiv Paragvaja.

CBF je u saopštenju navela da je organizatorima takmičenja poslala listu medikamenata koja su koristili njihovi igrači, a da na njoj nije bilo zabranjene supstance.

"Podržavamo igrača i ukoliko je potrebno njegovi savetnici i advokati mogu da ponude dodatna objašnjenja", navodi se u saopštenju CBF.

Fenerbahče je u petak zvanično protestovao kod UEFA zbog toga što je Šahtjor, uprkos pozitivnom doping testu, Freda uvrstio u tim u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona održanom u utorak.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Fred definitivno pozitivan na doping, Brazilci mu obećali da će mu skinuti ljagu s imena

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015

Nikada nisam koristio zabranjena sredstva. Nevin sam i to ću dokazati", kategoričan je fudbaler Šahtjora..Brazilski fudbalski reprezentativac Fred definitivno je bio pozitivan na doping tokom Kopa Amerike, saopštila je Fudbalska konfederacija Brazila (CBF)...Analizom je utvrđeno da je Fred bio pozitivan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.