Đorđević debitovao pobedom

Izvor: MVP.rs, 26.Sep.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević debitovao pobedom

Minulog vikenda odigrano je prvo kolo nemačke Bundeslige.

Mečevima prvog kola započet je 73. nacionalni šampionat Nemačke. Branilac titule je ekipa Brose Basketsa, dok su novajlije u najvišem rangu ekipe Rasta iz Fehte i tim Sajens Siti iz Jene.

Selektor reprezentacije Srbije i novi trener Bajerna iz Minhena, Aleksandar Đorđević, imao je uspešan start sezone. Njegov tim je u derbiju kola savladao Oldenburg rezultatom 83:69. Meč je prelomljen u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << poluvremenu, kada su Bavarci krajem treće deonice, pogotkom Devina Bukera, pojačanja iz Šalona, stigli do prednosti od 14 poena razlike. Nakon toga meč je sigurno priveden kraju.

U pobedi se posebno istakao Brajs Tejlor, koji je susret završio sa 16 poena i tri asistencije. Uz Tejlora, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Redži Reding sa 13 poena i već sada je pokazao da je povratak u nemačku košarku pun pogodak za njega. Slabo veče u redovima Bajerna prikazao je Vladimir Lučić. On je utakmicu započeo kao starter, ali se za 16 minuta nije upisao u strelce.

Na drugoj strani, prošlogodišnji udarni dvojac Oldenburga, Riki Polding i Brajan Kvoli, je odigrao odličnu utakmicu sa postignutih 21, odnosno 20 poena. Trebalo bi istaći da nakon tri uspešne sezone  Nemanja Aleksandrov nije produžio ugovor sa "žutima", tako da ga ove sezone nećemo gledati u sastavu ekipe koju sa klupe predvodi Mladen Drijenčić.

Gde je stao prošle sezone Brose Baskets je nastavio u novoj. Bez prošlosezonskog najboljeg strelca Breda Vonamejkera, ali pojačan Fabijenom Kozerom, tim Andree Trinkijerija je nastavio da širi strah u Bundesligi. Pobeda nad ekipom Skajlajnersa rezultatom 84:55 najbolje oslikava nadmoć domaćina na ovom meču. Najbolji u pobedi bio je pomenuti Kozer sa 18 pogodaka, dok su po 12 ubacili Patrik Hekman i Darijus Miler. U poraženom timu Antonio Grejvs je imao 12 poena i pet asistencija.

Novi kapiten Albe, Dragan Milosavljević, opravdao je to priznanje i odveo svoju ekipu do prve ovosezonske pobede postigavši 20 poena u pobedi nad Bonom rezultatom 96:89.

Najbolji strelac kola bio je bivši plejmejker Lujvila Džozef Luis sa 30 poestignutih poena u porazu Bajrojta od Ulma, nakon produžetka, rezultatom 95:87.

Mečevi drugog kola na programu su 30. septembra i 1. oktobra.

 

Rezultati:

Brose Baskets - Frankfurt Skajlajners 84:55

Vircburg - Ludvigzburg 72:81

Fehta - Braunšvajg 59:72

Alba - Bon 96:89 (Milosavljević 20p, 3sk, 2as)

Hagen - Getingen 75:84

Gizen - Jena 86:76

Oldenburg - Bajern Mihen 69:83 (Lučić 1sk, 1as)

Bremerhafen - Tibingen 92:84

Bajrojt - Ulm 87:95

(foto: FC Bayern Basketball / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.