Đorđević: Živimo i radimo kao jedan

Izvor: MVP.rs, 26.Avg.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Živimo i radimo kao jedan

U dvorani "Pionir" je održana poslednja konferencija za medije pred put u Španiju.

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević odredio je konačan sastav tima koji će od od 30. avgusta do 14. septembra učestvovati na Svetskom kupu u Španiji. Samo dan pre polaska na Šampionat, selektor Đorđević je imao na spisku kandidata 13 igrača, tako da je morao da odredi konačan sastav, nakon čega se zahvalio krilnom centru Luki Mitroviću.

Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << uverava da je u prethodnih pet i po nedelja urađeno sve što je potrebno kako bi Srbija pružila maksimum na Svetskom kupu:

"Došli smo do tima koji je to u pravom smislu te reči. U ekipi vlada zajedništvo i borbenost koja proizilazi iz odbrane. Definitivno imamo tim. Živimo i radimo kao jedan. Šta ćemo uraditi u Španiji? Nisam baš dobar prognozer, ne želimo i nemamo snagu da kalkulišemo, voleo bih da pobedimo svaku utakmicu. Trebalo bi samo podsetiti da igramo protiv domaćina Španije, Francuza koji su prvaci Evrope, Brazila koji ne krije da cilja medalju, šampiona Azije, Irana i Egipta koji nam je prvi rival", rekao je selektor Srbije i potom dodao:

"Premijerni meč na šampionatu je najvažniji, a posle njega svaki naredni. Kada sam preuzeo ekipu, zadao sam cilj da moramo da igramo brže, a to zahteva atlete na terenu, zbog toga igračima dajem i više slobode u napadu, ali u odbrani tražim disciplinu i tu nema pogovora. Kada dobro obave posao u odbrani, u napadu neka uživaju i neka igraju košarku. Dobro je poznato da odbrana osvaja prvenstvo, a napad utakmicu". 

Na pitanje da li neko na Šampionatu sveta u Španiji može da "eksplodira", selektor je odgovorio:

"Ne želim poređenja sa prošlošću, jer je to nezahvalno. Ovde ima velikih igrača, dolaze velike utakmice, Svetsko prvenstvo je posle Olimpijskih igara najveće za igrače u reprezentaciji - i kada dođu utakmice, nadam se da će neko napraviti iskorak i doneti nam veliku pobedu", a zatim je iskoristio priliku da citira legendarnog trenera, profesora Aleksandra Nikolića:

"Uostalom i profesor Nikolić je rekao da igrači prave velike trenere, sa čime se ja apsolutno slažem".

Zamenik kapitena Miloš Teodosić odradio je punom snagom poslednji trening pred odlazak u Španiju:

"Mislim da smo spremni, da smo generalno dobro odradili pripremni period. Na turnirima i utakmicama smo igrali dobro, pokazali veliku borbenost što je selektor Đorđević tražio od nas. Cilj je da pre svega odigramo dobro i ostvarimo što bolji rezultat u grupi. Teško je sada pričati o eventualnom rivalu u osmini finala ili četvrtfinalu".

Boje Srbije na Svetskom Kupu u Španiji braniće: Kapiten Nenad Krstić, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Miroslav Raduljica, Raško Katić i Vladimir Štimac.

(foto: MVP)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.