Đorđević: I Juseinu Boltu oteknu noge posle 20 sati leta, a neće Bobiju

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: I Juseinu Boltu oteknu noge posle 20 sati leta, a neće Bobiju

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević sumirao je završen prvi deo priprema za Evrobasket (5-20. septembar), njegovi puleni su ga posebno oduševili, osvrnuo se na odlazak Bobana Marjanovića na dodatne preglede u SAD i još jednom ponovio ko su favoriti na predstojećem šampionatu koji će organizovati Francuska, Nemačka, Letonija i Hrvatska.

- Završen je prvi deo priprema i bez obzira na male povrede tri igrača, koje će siguran sam, biti sanirane kako treba uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lekarski tim predvođem doktorom Radovanovićem, kao što je Teo rekao. Moram javno da pohvalim odnos igrača prema radu. Kao čoveka koji teži ka tome da iz dobrih treninga dođemo do prepoznatljive igre i forme, kao i fizičke spremnosti, to je za mene dobra stvar. Šteta što su zatvoreni treninzi pa ne možete da vidite sa kojom željom rade ovi momci. Volim da ih pohvalim i posle treninga i ovako javno, jer je to moja dužnost - raportira Đorđević iz Kranjske Gore.

AFERA MARJANOVIĆ

- Što se tiče Bobija, on dolazi u utorak, pa ćemo videti šta će biti. On je već bio ovde i treba da se vrati, ali nije moje da pričam o tome u ovom trenutku. To su stvari koje štete naš fokus na košarku, naše je da se koncentrišemo na igru, a šta će biti s njim, o tom potom. Na putovanju od 20 sati oteknu noge i Juseinu Boltu, a ne čoveku od 222 centimetara. Bobi je obavio preglede u Los Anđelesu, čekaju ga i u San Antoniju. Videli ste i sami, sve je jasno, ali protiv sile je jako teško - ističe Sale Nacionale.

OSAM FAVORITA ZA MEDALJE

- Znate da ne bežimo od uloge favorita, ali ima osam jakih favorita. Sve selekcije imaju cilj da odu na Olimpijske igre, to je i naš prvi cilj, jer nas finale direktno vodi u Rio, a ostala mesta do šestog u kvalifikacije. Trudićemo se svim silama da dođemo do tog rezultata, da predstavljamo Srbiju u Riju i od toga ne bežimo. Favoriti za titulu su, pored nas i četiri tima (Španija, Nemačka, Italija, Turska) iz našeg rupe, još i Litvanija, Grčka, Francuska... Ovo će biti možda najinteresantnije EP, svi najbolji igrači selekcija su se odazvali od Novickog, Parkera do Tea i ostalih naših igrača, što je fenomenalno za košarku.

PUTNICI ZA EUROBASKET

- Voleo bih da mogu da vodim 14 igrača i svi košarkaški radnici traže od FIBA da ih ide toliko, jer su prvenstva jako fizički zahtevna i može da dođe do povrede na samom prvenstvu. Na istoj poziciji su nam se 2011. povredila dva igrača i nismo mogli da pariramo rivalima. Posle poslednje pripremne utakmice odrediću 12 igrača za EP, a nakon tih kontrolnih mečeva smanjivaće se broj kandidata, nadam se samo da neće biti povreda. Igrački individiualni kvaliteti su se podigli nakon prošle sezone, ranije su samo Teo, Krle i Bjelica bili nosioci, sada su to mnogi u svojim klubovima. To je dodatna snaga koju treba da prenesu na teren i pretoče u kolektivnu igru koja nas je uvek krasila.

PLAN PRIPREMA

- Akcenat je da kroz igru, brza dodavanja i agresivnost u odbrani dođemo do potrebne spremnosti. Malo se promenio plan u odnosnu na pripreme za Mundobasket, jer je grupa jako zahtevna i tempriranje forme je drugačije, pošto je prvi cilj proći grupu. Zato moramo brže da dođemo do te forme i ne razmišljamo o sledećem cilju. Nikada nismo kalkulisali u istoriji (u smislu da Srbija ne bude četvrta u grupi, jer bi tada prema projekcijama išla na Francusku odmah u nokaut fazi), pa nećemo ni sada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đorđević o slučaju "Marjanović": Oteknu noge i Useinu Boltu posle 20 sati leta...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2015

"Nije moje da pričam o tome, jer to su stvari koje u ovom trenutku štete našoj koncentraciji i radu na Kranjskoj Gori", rekao je selektor Srbije..(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA SA KRANJSKE GORE)..Košarkaška Srbija i dalje strepi zbog Bobana Marjanovića i njegovog potencijalnog (ne)učešća...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.