Đoković u drugom kolu Dubaija

Izvor: B92, Beta, 24.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u drugom kolu Dubaija

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira u Dubaiju pobedom nad Italijanom Flavijom Ćipolom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Naredni protivnik srpskog tenisera biće 65. igrač sveta Jan Hernih sa kojim je igrao prošle nedelje u Marselju i pobedio (7:5, 6:4). Hernih je u prvom kolu eliminisao Mihaila Južnog sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:4). Đoković je jedini preostali predstavnik Srbije u singlu u Dubaiju posle eliminacija Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Prvi nosilac na turniru prednost je stekao u četvrtom gemu prvog seta kada je napravio prvi brejk, ali se posle toga opustio i dozvolio Italijanu da odmah uzvrati. U šestom gemu Đoković je ponovo oduzeo protivniku servis, poveo sa 4:2 i lako priveo set kraju.

U drugom setu treći teniser sveta ponovo je dozvolio Ćipoli da napravi brejk, ali je ipak lako dobio taj deo igre i trijumfovao posle sat i 38 minuta.

Prošle godine Đokovića je u polufinalu pobedio Endi Rodik sa 2:0 (6:7, 3:6), koji je ove sezone odlučio da bojkotuje turnir ATP serije 500, zbog toga što pre dve nedelje izraelskoj teniserki Šahar Per nije dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

Nagradni fond turnira je 2.233.000 dolara, a pobednik će zaraditi 383.000 dolara i 500 ATP bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP DUBAI: Đoković ponovo na Herniha

Izvor: Mondo, 24.Feb.2009

Prvi nosilac ATP turnira u Dubaiju i treći teniser sveta Novak Đoković u utorak je lako eliminisao Italijana Flavija Ćipolu u prvom kolu - 2:0 (6:3, 6:2), tako da će se, verovatno u sredu, sastati sa Čehom Janom Hernihom u borbi za četvrtfinale.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.