Đoković u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2009, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu

NJUJORK - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva u Njujorku pošto je jutros rano po našem vremenu ubedljvo pobedio Čeha Radeka Stepaneka sa 6:1, 6:3, 6:3 za jedan sat i 46 minuta.

Đoković je na turniru četvrti nosilac a Stepanek je bio petnaesti.

Srpski teniser je ubedljivo savladao rivala i u međusobnim duelima sada vodi 4:1.

Đoković je postigao sigurnu pobedu i nadmašio je protivnika u svim elementima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igre, pruživši svoju najbolju igru na turniru do sada.

Sigurnom igrom do pobede

Đoković je dobio prvi set sa 6:1 za samo 23 minuta, a napravio je dva "brejka" - u četvrtom i šestom gemu.

U drugom setu, Đoković je napravio prvi brejk u trećem setu kada je poveo sa 2:1, zatim i u petom da bi povećao na 4:1.

Stepanek je u narednom gemu imao tri brejk lopte i uspeo je da iskoristi drugu tako da je smanjio na 4:2. Đoković u narednom gemu ne koristi dve brejk lopte a Stepanek smanjuje na 4:3.

Naredni gem Đoković je dobio bez izgubljenog poena i poveo sa 5:3 da bi osvojio i naredni gem na protivnikov servis.

Drugi set igrao se 40 minuta.

U trećem setu, Đoković nije iskoristio dve brejk lopte u drugom gemu pa je Stepanek izjednačio na 1:1. Srpski teniser kod rezultata 3:2 koristi petu brejk loptu i poveo je sa 4:2, što je bilo i presudno za dalji tok meča.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ocenio je da je ključ brze i ubedljive pobede nad Čehom Radekom Stepanekom u osmini finala bio u agresivnoj igri.

"Zadovoljan sam svojom današnjom igrom. Ključ moje pobede bio je u agresivnoj igri. Ni u jednom trenutku nisam dopustio Radeku da preuzme kontrolu", poručio je Đoković.

Naredni Novakov protivnik u četvrtfinalu biće španski teniser Fernando Verdasko za kojeg Đoković kaže da je u dobroj formi.

"Igrao je u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije i fizički je veoma snažan, zbog čega je pun samopouzdanja i vere da može svakog da pobedi", ocenio je Đoković.

Novakove imitacije

Srpski teniser je posle godinu dana "zahlađenja" u odnosima sa njujorškom publikom, zbog verbalnog "sukoba" sa Rodikom, ponovo uspostavio dobru komunikaciju sa ljubiteljima "belog sporta".

Nakon meča sa Stepanekom, imitirao je bivšeg asa svetskog i američkog tenisa Džona Mekinroa, koji je tu predstavu pratio sa komentatorske pozicije.

Po završetku imitacije Mekinro je izašao na teren, uzeo reket i razmenio nekoliko loptica sa Đokovićem, što je publika burno pozdravila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković i Zimonjić nastavljaju takmičenje na Ju-Es openu

Izvor: RTS, 07.Sep.2009, 16:50

Osmog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku teniseri Srbije Novak Đoković i Nenad Zimonjić večeras igraju mečeve u osmini finala i četvrtfinalu...Đoković igra protiv češkog tenisera Radeka Štjepaneka u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni. Meč se igra na stadionu...

Nastavak na RTS...

Đoković u četvrtfinalu (galerija)

Izvor: 24sata, 08.Sep.2009

Najbolji srpski teniser pobedio je Čeha Radeka Stepaneka sa 3:0, po setovima 6-1,6-3,6-3.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.