Derbi dela MaduNIŠTA!

Izvor: Mondo, 19.Apr.2015, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi dela MaduNIŠTA!

U sezoni u kojoj nisu uradili ništa, Inter i Milan nisu iskoristili ni međusobni meč da tu i tamo oraspolože svoje navijače. Ništa na "Meaci". Osim, eto poništenog gola...

Detalj iz drugog poluvremena, kada ide kontra Intera tri na tri, a nespretni Filip Mekses šalje loptu u svoju mrežu, za oduševljenje većine navijača na "Đuzepe Meaci", sve je vredno pomena kada je u pitanju 214. takmičarski "Derbi dela Madunina".

A i taj pogodak je poništen, naknadno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zbog faula Rodriga Palasija sekund, dva pre Meksesove brljotine.

Interisti su se bunili i tada, i buniće se, ali ostalo je zapisano: Inter – Milan 0:0, posle 1:1 iz prvog dela sezone.

Ekipa Roberta Manćinija, iako je bila uslovno rečeno bolji takmac od tima Filipa Inzagija, ostaje sa samo jednom pobedom u poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima, dok je Milan na dve pobede nad Palermom i Kaljarijem nadovezao dva remija sa Sampdorijom i Interom, što je sasvim dovoljno da se zadrži bod prednosti u odnosu na najvećeg rivala.



Bod prednosti u borbi za DEVETO mesto na tabeli...

interu ostaje prednost u prvenstvenim mečevima (68-55-61) i ukupno (76-64-75). Od poslednjih sedam derbija, Inter je dobio četiri, dva su završena nerešeno, a Milanu je pripao jedan.

Zaista, u sezoni u kojoj niko iz Milana neće u Evropu, pa čak ni u završnici Kupa, gradski derbi bio je prilika da se koliko-toliko ogreju srca navijača i razgale milanski kafići i restorani u naredna tri dana, ali stanovnici grada u kom stanuje deset titula prava Evrope neće imati o čemu preterano da raspravljaju.

Osim o tome da li je Interov gol opravdano poništen ili ne...

Nemanja Vidić bio je starter među "nerazurima", koji su u prvom delu igre bili ofanzivniji i konkretniji, ali nisu uspeli da stvore šanse iz kojih se, takoreći, realno postižu golovi.

U nastavku više je bilo tuče, guranja, psovanja, naletanja na sudiju, rasprava, udaranja kad sudija ne vidi, pa je ovaj rezultat i najrealniji pokazatelj onoga što današnji Inter i današnji Milan nisu u odnosu na ono što trebalo da budu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.