Izvor: Politika, 20.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas Skupština Fudbalskog kluba Crvena zvezda

U podne, na stadionu „crveno-belih”, Svetozar Mijailović i zvanično dolazi na čelo kluba, a delegati će glasati o njegovim predlozima za članove novog rukovodstva

U ovo vreme pre dve godine Fudbalski klub Crvena zvezda je izabrao predsednika i rukovodstvo. Danas (12 č) Skupština „crveno-belih” opet to ima na dnevnom redu na sednici na svom stadionu.

Ko će na čelo Zvezde je puka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << formalnost. Na osnovu neposrednog glasanja članova kluba na toj dužnosti biće Svetozar Mijailović, dosadašnji predsednik klupske Skupštine, koji je to bio i u vreme kada je Crvena zvezda 1991. osvojila Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

Kao i u prethodna dva slučaja kada se ovako glasalo on je bio jedini kandidat. Ovoga puta je glasalo mnogo manje „zvezdaša”, nego ranije kada su izabrani Vladan Lukić i Dragan Džajić.

Za razliku od „predsedničkog sistema”, koji je do sada bio na snazi, Mijailović će više brinuti da se sačuva ili stvori jedinstvo u klubu, a manje da se bavi operativnim zadacima. To pravo, a i obavezu, dobiće Zvezdan Terzić, vršilac dužnosti generalnog sekretara kluba u poslednjih šest meseci, u novoj garnituri viđen kao generalni direktor.

Članove Upravnog odbora predložiće Mijailović. Da bi izborna sednica protekla onako kako je predvideo njen sazivač u protekloj nedelji je obavljen niz sastanaka, što javnih, što neformalnih, da bi oni koji će danas odlučivati bili upoznati s promenama i potezima koji slede.

Sastajali su se Mijailović i Terzić s članovima Saveta kluba i veteranima, pa vetarani s predstavnicima navijača okupljenim u vrlo uticajno Udruženje građana „Delije-Sever”.

Minulih dana je bilo i obrnutih pokušaja s ciljem da stvari krenu drugim tokom. U javnost su otišla dva anonimna pisma za koja je rukovodstvo Crvene zvezde potvrdilo da ih je napisao njen fudbaler, a čija je meta bio Terzić. Optužen je da uvodi strahovladu u klub.

To, čini se, nije ništa promenilo. Niko drugi nije digao glas protiv Terzića i on će, po svemu sudeći, dobiti priliku da sprovede svoje zamisli.

Pred novim rukovodstvom stoji stari zadatak – klub je i dalje zadužen do guše. Dosadašnji pokušaji su bili kao hodanje u živom blatu – što se više obećavalo to se više propadalo.

Ni toliko željeno osvajanje titula prvaka, ostvareno pod prošlim rukovodstvom, posle najdužeg čekanja u istoriji kluba, nije bilo dovoljno da se poprave finansijske prilike u kojima je klub.

I to će i za one koji od danas budu odlučivali o Zvezdinoj sudbini biti poduhvat od čijeg će ishoda i da zavisi ocena o njihovom učinku. A taj ispit se sastoji od mnogo ništa manje teških. 

I. C.

objavljeno: 21.12.2014.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FKCZ: Džajić počasni predsednik

Izvor: B92, 21.Dec.2014, 14:12

Fudbalski klub Crvena zvezda proglasio je Dragana Džajića, proslavljenog fudbalera i funkcionera ’crveno-belih’, za počasnog predsednika...Džajić je za počasnog predsednika izabran jednoglasno, a za to priznanje je rekao da mu predstavlja veliku čast...„Trudio sam se uvek da dam maksimum...

Nastavak na B92...

Zvezda dobila novi Upravni odbor

Izvor: Beta, 21.Dec.2014

BEOGRAD, 21. decembra 2014. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda izabrao je u nedelju na sednici Skupštine 15 članova novog Upravnog odbora, dok će se u njemu naknadno naći još petorica...Novi Upravnog odbora čine: Branislav Djurdjević, Srdjan Knežević, Miloš Djurković, Mladen Jevtić, Dušan...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.