Čudo a la Lester! Titula posle 99 godina, budžet od 760.000 evra i obećanje trenera: Sad svi peške kući (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo a la Lester! Titula posle 99 godina, budžet od 760.000 evra i obećanje trenera: Sad svi peške kući (VIDEO)

Sjajna priča iz Urugvaja, gde je Kolonija Plaza postala šampion u konkurenciji bogatijih i moćnih klubova

Prošle godine jedva sačuvali živu glavu, ove postali šampioni. Deluje poznato, zar ne? Primer Lestera, koji je šampionsku krunu u Engleskoj osvojio posle sezone u kojoj je jedva obezbedio opstanak, sledili su fudbaleri Plaza Kolonije, na fantastičan način pokazavši da se virus sa King pauer stadiona proširio i na drugi kraj sveta.

Klub iz grada sa tek >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 25.000 stanovnika osvojio je urugvajsku Klausuru, drugi deo tamošnjeg prvenstva. I to u konkurenciji takvih veličina poput Penjarola i Nasiolana, zajedničkih vlasnika 92 titule. Ovog proleća ni giganti nisu ništa mogli maloj Plazi, kolo pre kraja slavljem baš na terenu Penjarola (2:1) napravila je najveći uspeh od postanka kluba osnovanog pre 99 godina.

Tačno godinu dana pošto je izborila opstanak u Drugoj ligi Urugvaja.

Tada sam obećao svima da ćemo, ako opstanemo, svi zajedno, fudbaleri i članovi stručnog štaba, jesti picu u krugu na centru igrlaišta. Obećanje sam ispunio. Sad obećavam da ćemo prepešačiti ceo put odavde, iz Montevidea, do naše Kolonije del Sakramento. Dugačak je oko 70 kilometara, imaćemo vremena da natenane razmislio o ovome što smo postigli“, jaka euforija drma Eduarda Espinela, trenera Plaze.

Da sliči Lesteru vidi se po tome što ovaj klub nema zvezde u ekipi, nema ni prevelikog novca da bi se govorilo o instant uspehu (720.000 evra godišnjeg budžeta), nema ni političku zaleđinu ili pomoć sudija, ali - pišu Urugavjci - ima srce kao retko ko. Otuda grandiozno slavlje u Montevideu, najavljeno već u prvom minutuu pogotkom Nikolasa Milesija, a potvrđeno preciznim hicem iz jedanaesterca Alehandra Viljolda u 79. minutu za trijumf 2:1.

„Udahnuli smo svež vazduh u pluća urugvajskom fudbalu“, ponosno je uzvikivao iz lože Karlos Moreira, gradonačelnik Kolonije.

Inače, Kolonija je prvenstvo Aperture (od leta do zime) završila na 13. mestu, sad je prva, a na kraju sezone će baš protiv Penjarola (osvojio Aperturu) igrati za sveukupnog prvaka Urugvaja.



Kakva bajka!



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.