CZ i Partizan lako, Radnički jedva

Izvor: B92, 23.Mar.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CZ i Partizan lako, Radnički jedva

Vaterpolisti Crvene zvezde lako su savladali Vojvodinu sa 15:5 u 13. kolu Prve A lige Srbije, a Partizan je bio siguran protiv Naisa 20:10.

Radnički se mučio u gostima sa Banjicom, ali je ipak stigao do pobede rezultatom 10:9.

Crvena zvezda je od početka kontrolisala igru u Novom Sadu, u prve dve četvrtine Beograđani su primili samo jedan, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigli sedam golova. Do kraja nisu imali problema da sačuvaju rezultat i lidersko mesto na tabeli, kolo pre kraja.

Najefikasniji su bili Prlainović i Strahinja Rašović sa po tri gola. Kod Novosađana dva puta je bio precizan Maksimović.

Kragujevčani su u Beograd otputovali bez najiskusnijih igrača, Aleksandra Ćirića, Borisa Zlokovića, Zdravka Radića i Damira Burića, a u sastavu su bili mladi Đorđe Šormaz, Uroš Jevtić, Nemanja Mladenović i Veljko Đerković.

Izabranici Uroša Stevanovića dobro su otvorili utakmicu i poveli sa 2:0, ali su se momci iz druge ekipe Partizana, željni dokazivanja, postarali da se ne nastavi sve po planu. Fenomenalno raspoloženi golman domaćih, Alen Osmanović, sjajnim intervenijama počeo je da uliva samopouzdanje saigračima, što je najpre rezultiralo dobrom odbranom Beograđana, a potom se reflektovalo i na napad.

U takvoj igri, predvođeni trostrukim strelcem Mihajlom Repanovićem, vaterpolisti Banjice su u potpunosti preokrenuli meč na svoju vodenicu i na odmor otišli sa neverovatnih 8:3. Radnički se polako vraćao u igru, a izjednačenje je stiglo tek u 27. minutu, kada je Dušan Marković pogodio za 9:9, a odmah zatim Đorđe Filipović postavio je konačan rezultat.

Najefikasniji u Radničkom bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, Miloš Korolija postigao je dva, a Srđan Vuksanović, Miloš Miličić, Ivan Basara, Dušan Marković i Đorđe Filipović po jedan. Na drugoj strani, uz već pomenutog trostrukog strelca Mihajla Repanovića, po jednom su protivničku mrežu uspeli da pogode i Mateja Asanović, Nikola Radulović, Vučićević, Aleksandar Andrejević, Draško Gogov i Nikola Radonjić.

I Partizan je bez nekoliko standardnih igrača lako savladao nišku ekipu. Crno-bele je do pobede predvodio šestostruki strelac Subotić, a četiri gola postigao je Rackov. Ekipa Vlade Vujasinovića je psole prvog poluvremena imala osam golova porednosti (10:2), a goleada je nastavljena i u nastavku igre. Kod Nišlija je najbolji bio Milijanović sa tri gola.

Poslednjeplasirani Dunav trijumfovao je na svom bazenu nad Žakom 10:9. Domaći vaterpolisti su ključnu prednost stekli u prvoj četvrtini, a gol prednosti us održavali sve do samo g kraja. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Mitrović sa tri gola, a kod gostiju četiri puta se u strelce upisao Bogdanović.

Prva A liga, 13. kolo:

Dunav – Žak 10:9

Vojvodina – Crvena zvezda 5:15

Partizan – Nais 20:10

Banjica – Radnički 9:10
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CZ i Partizan lako, Radnički jedva

Izvor: B92, 23.Mar.2014

Vaterpolisti Crvene zvezde lako su savladali Vojvodinu sa 15:5 u 13. kolu Prve A lige Srbije, a Partizan je bio siguran protiv Naisa 20:10...Radnički se mučio u gostima sa Banjicom, ali je ipak stigao do pobede rezultatom 10:9...Crvena zvezda je od početka kontrolisala igru u Novom Sadu, u prve dve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.