ČOVEK ZVANI TROFEJ: Anćeloti nastavlja da piše istoriju fudbala!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2014, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVEK ZVANI TROFEJ: Anćeloti nastavlja da piše istoriju fudbala!

Italijan se izjednačio po broju meunarodnih trofeja sa Fergusonom i Gvardiolom, ali je posta jedini čovek koji ima četiri titule klupskog prvaka sveta, dve kao igrač i dve kao trener

Karlo Anćeloti ne prestaje da ispisuje istoriju sa svojim Realom iz Madrida i zlatnim slovima upisuje svoje ime u fudbalske almanahe. Tako je i posle osvajanja Svetskog prvenstva za klubove još jednom potvrdio da je jedan od najboljih trenera u istoriji.

Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << stručnjak ne samo što je postao trener sa najdužim nizom pobeda među španskim klubovima, računajući i finale, to mu je bio 22. uzastopni trijumf, već je uspeo da se kao prvo izjednači sa ser Aleksom Fergusonom i Pepom Gvardiolom po broju međunarodnih titula i što je najbitnije posto je čovek sa najviše osvojenih pehara šampiona sveta.

Foto: Tanjug/AP

Računajući i igračku i trenersku karijeru strateg Madriđana je čak četiri puta podizao trofej najboljem klubu na planeti. Dva puta je to učinio kao igrač sa Milanom, a jednom i kao trener “rosonera” da bi mu trofej sa Realom bio četvrti u karijeri.

Na ovoj slisti slede ga Karlos Bjanki koji je tri puta kao trener (dvaput sa Bokom Juniors i jednom sa Velezom) bio svetski prvak, kao i Pep Gvardiola koji je dva puta trijumfovao sa Barselonom i jednom sa Bajernom iz Minhena.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.