Butulija na čelu RK Crvena zvezda

Izvor: B92, 12.Sep.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butulija na čelu RK Crvena zvezda

Rukometni klub Crvena zvezda izabrao je Mirka Butuliju, predsednika Automoto saveza Srbije, za novog predsednika.

Pre imenovanja Butulije na čelo kluba, razrešenje prethodnog predsednika Igora Butulije je jednoglasno prihvaćeno, a takođe je funkcije razrešen i dosadašnji predsednik Upravnog odbora Petar Stojanović, koji je to zatražio iz ličnih razloga.

Rukometni klub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvena zvezda prethodnih sezona je imao velike finansijske probleme, koji su kuliminirali nedavno izbacivanjem 'crno-belih' iz svih takmičenja na godinu dana.

"Nije prioritet titula i trofeji već opstanak i finansijska konsolidacija. Cilj je da u Upravnom odboru budu ljudi koji finansijski mogu da pomognu, a mi sada imamo takve ljude na deset od 15 mesta“, rekao je Butulija.

Na Skupštini kluba izabrani su i novi Upravni i Nadzorni odbor, kao i novi članovi Skupštine koji će pokušati da posle godina borbe sa dugovima konačno finansijski konsoliduju klub.

Trener 'crveno-belih' Nenad Peruničić je sebi i timu poželeo sreću u nastavku takmičenja i istakao da mu je drago da konačno u klubu ima nekoga ko će kontrolisati i njegov rad.

Prihvatam punu odgovornost za sve što se dešavalo u klubu prethodnih šest godina, jer sam bio deo tog tima koji je doveo klub u ovo stanje, iako se nije znalo ko šta radi u klubu. Konačno imam kome da polažem račune i da gleda da li radim dobro ili ne. Sebi i novom timu želim svu sreću. Biće nam potrebna nam“, rekao je Peruničić.

Podršku novom rukovodstvu pružio je i generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Igor Milojević, koji je istakao da će to telo biti garant za isplaćivanje dugova igračima.

Mi ćemo biti garanti za isplaćivanje određenih dugovanja i zato ja apelujem na igrače koji misle da će biti prevareni i ostavljeni na cedilu da se dogovorimo u ova naredna dva, tri dana“, rekao je Milojević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mirko Butulija novi predsednik RK Crvena zvezda

Izvor: Sportal.rs, 12.Sep.2014

Mirko Butulija izabran je za novog predsednika Rukometnog kluba Crvena Zvezda. Na Skupštini održanoj u petak, prvo je rezrešen funkcije dosadašnji predsednik Upravnog odbora Petar Stojanović, koju je tu odluku zatražio iz ličnih razloga. Nakn toga izabran je novi predsednik, ali i članovi Upravnog...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.