Bundesliga - društvo nepobedivih!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2014, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga - društvo nepobedivih!

Čak četiri ekipe u Nemačkoj još ne znaju za poraz, a osim Bajerna, tu su još tri iznenađenja

Bundesliga je dugo bila u senci Premijer, Primere, pa čak i Serije A, ali poslednjih godina ovog takmičenje konačno je izbilo u sam evropskih i svetski vrh, gde i zaslužuje da bude po svim parametrima.

Koliko je jaka liga, svedoči i podatak da je do sada odigrano osam kola, a da čak četiri ekipe još nisu osetile gorčinu poraza u nacionalnom šampionatu, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << apsolutni presedan kada su u pitanju najbolje evropske lige.

Poređenja radi, u Premijer ligi posle osam kola poraz nema samo vodeći Čelsi, dok su u Seriji A neporaženi Juventus i Sampdorija. Barselona je jedina bez poraza u Primeri, kao i Pari Sen Žermen u francuskoj ligi.

Ako je za minhenski Bajern, aktuelnog šampiona i lidera šampionata, i bilo za očekivati da manje-više bez problema zadrži auru nepobedivosti, za preostala tri tima to niko nije mogao da pretpostavi.

Pored minhenskog giganta i „večitog“ kandidata za titule u Bundesligi i Ligi šampiona, u ovom izuzetnom društvu trenutno se nalaze Borusija Menhengladbah, Majnc i Hofenhajm.

Status nepobedivih, doduše mogla bi da izgubi jedna od ovih ekipa, pošto će u nedelju Bajern gostovati u Menhengladbahu. Gosti su tu favoriti, igraju zaista dobro, a nedavno su u Ligi šampiona u Italiji pregazili Romu sa 7:1.

Neporaženi Majnc takođe u nedelju gostuje Volsburgu u jednom od derbija kola, pa će mu to biti dobra prilika da pokaže da li je sve ovo do sada bila samo slučajnost ili se radi o ozbiljnim ambicijama i ciljevima.

Težak posao će imati još jedan član „pokera“ nepobedivih, Hofenhajm koji će danas dočekati Paderborn, jedno od prijatnijih iznenađenja u ligi ove sezone.

Parovi devetog kola:

Subota:

15.30: Borusija Dortmund - Hanover

15.30: Augzburg - Frajburg

15.30: Hofenhajm - Paderborn

15.30: Herta - Hamburger

15.30: Ajntraht - Štutgart

18.30: Bajer Leverkuzen - Šalke


Nedelja:

15.30: Volfsburg - Majnc

17.30: Borusija Menhengladbah - Bajern


(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.