Budućnost manje loša od Mege

Izvor: MVP.rs, 07.Okt.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost manje loša od Mege

Čudna utakmica u Podgorici.

Derbi trećeg kola ABA lige nikako nije opravdao taj epitet. Da li zbog zgusnutog rasporeda ili zbog nečeg drugog, tek, Budućnost VOLI i Mega Leks su u Podgorici odigrali veoma skromnu utakmicu. Može se reći da je pobedu odnela manje loša ekipa, a u ovom slučaju je to bila domaća. Konačan rezultat je bio 71:56.

Koliko su timovi loše odigrali govori i statistika - kombinovano su izgubili čak 54 lopte (Budućnost 22, a Mega 31)!!! >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Takođe, gosti su bili veoma loši sa linije slobodnih bacanja (9/19), a njihov ukupan indeks uspešnosti je bio samo 36. Ukupna valorizacija Crnogoraca je bila 72, s tim, što je jedina svetla tačka meča, Suad Šehović, imao indeks 30!

Sam start utakmice je bio jako težak za praćenje. Oba tima su sumnjivim pasovima olako gubili lopte, pravili su korake i promašivali otvorene šuteve. Ipak, Budućnost je bila ta koja je došla do igre i sjajnim procentom šuta za tri poena (5/7) demolirala svoje rivale.  Zanimljivo je da je Mega imala vođstvo 8:5 i da je od tog trenutka je usledila serija domaćih od čak 30:4! Trener Dejan Milojević je čestim izmenama pokušao da pronađe kombinaciju koja će da promeni stanje na terenu, ali, bez uspeha. Budućnost je jednostavno blokirala Megin napad i neutralisala njenu odbranu.

Nastavak igre je bio više nego skroman. Koševi su bili retki, a izgubljene lopte česte. Ipak, Mega Leks je uspeo da iskoristi opuštenost i 13 vezanih promašenih šuteva za tri poena Podgoričana i da posle duže vremena smanji na jednocifren zaostatak, tačnije na minus pet. Kako su domaći konačno pogodili nešto van linije 6.75 (dve vezane trojke Suada Šehovića i Uroša Čarapića), sve se vratilo na staro, Budućnost je stvorila ubedljivu razliku u svoju korist i mirno privela meč kraju.

Uskoro opširnije...

(foto: KK Budućnost VOLI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.