Božović: Publika neka zviždi, ali JA sam trener!

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Publika neka zviždi, ali JA sam trener!

Drugu godinu zaredom zvezdaška javnost za poraze u Evropi dobija identično opravdanje - kasno sastavljen tim. Publika je pojedincima iz tog tima zviždala, što "Grof" privhata, ali poručuje da je ON trener i da stoji iza svojih odluka.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ni iz drugog pokušaja nije uspeo da uvede ekipu u neki od evro-kupova.

Prošlog leta crveno-beli izgubili su dvomeč sa Kairatom, a ovog dva – prvo sa Ludogorecom, a onda i Sasuolom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Ono što je zajedničko u odnosu na 2015. i 2016. godinu su razlozi koje je popularni "Grof" naveo kao uzroke neuspeha – kasno sastavljen tim!

Ako oko toga nije bilo rasprave pre godinu dana, pitanje je koliko će zvezdaši ponovo prihvatiti ovu floskulu kao realnost, utoliko što je Božovićeva Zvezda prošle jeseni dominirala Superligom i praktično u novembru 2015. s pravom bila proglašena za šampiona, utoliko što su pratioci zaostajali i po 20 bodova razlike.

Kako se dogodilo da je tim panično pojačavan pred početak kvalifikacija u julu, ako se još u januaru znalo da će krajem sedmog i sredinom osmog meseca u godini prvak zemlje igrati presudne bitke na putu ka Ligi šampiona ili bar Ligi Evrope, pitanje je za ozbiljnu analizu, posle koje bi neko u Ljutice Bogdana trebalo da preuzme odgovornost.

Za sada, javnost je samo čula alibi u vidu konstatacije da bez obeštećenja ne mogu da se dovedu bolji igrači, posle čega se nameće još jedno pitanje – da li bi domaći fudbaleri koje Crvena zvezda ima na pozicijama koje su pripale kasno dovedenim novajlijama, Tomasu Fibelu, Pablu Moučeu i Džonu Ruizu odigrali...

a) bolje;

b) isto;

c) gore;

...od onih koji su zaista premalo pokazali u duelima sa Bugarima i Italijanima, s obzirom na to da su dobili prednost u odnosu na igrače koji su superiorno osvojili šampionat Srbije.

"Mora da postoji sistem i da se radi planski, a kod nas je mnogo toga stihijski. Najviše smo pogrešili sa Edsonom, jer smo izgubili šest meseci, čekali smo Mitrovića, ali je to postalo brazilska sapunica", rekao je Božović posle revanša sa Sasuolom (1:1) u kojem je ponovo najbolji na terenu bio domaći igrač, starosedelac, Aleksandar Katai.

Mouče i Ruiz ispraćeni su zvižducima kod izmena, a verovatno bi isto doživeo i Fibel da je kojim slučajem zamenjen, kao ništa bolji i sigurniji Damijen Le Talek, igrač koji se nije snašao ni na jednoj od dve pozicije koje je držao ovog leta.

"Stranci imaju jake plate za srpske uslove, ali Srbija hoće u Evropu, moramo polako da se približavamo", rekao je Božović, koji u odnosu na sunovrat u Ređo Emiliji nije napravio nijednu izmenu za revanš na praznjikavom "Rajku Mitiću", verovatno braneći sopstveni izbor i procene, ali i dajući starterima priliku da se iskupe za blamažu u prvih 90 minuta.

Dosledan ili tvrdoglav, popularni "Grof" rekao je i...

"Nije lako dovoditi igrače bez obeštećenja koji hoće da dođu, publika ima pravo da zviždi, ali trener sam ja".

I to je tačno.

Ono što se u međuvremenu promenilo je saglasnost reportera koji prate crveno-bele i publike koja nije odustala od odlazaka na utakmice oko toga koliko su pojačanja pokazala ovog leta, koje će se najverovatnije završiti transferom, naravno, srpskog fudbalera.

Katai, najbolji igrač kluba ne samo tokom upravo završenih kvalifikacija, već i tokom cele prošle sezone, po svemu sudeći odigrao je poslednju utakmicu i uskoro će u inostranstvo.

"Šta će biti sa Kataijem, ne znam, zavisi od ponuda. O odlascima ne mogu da kažem ništa jer se tek završila utakmica", rekao je Božović i nadovezao se:

"Drago mi je što je Katai potvrdio da ima kvalitet za velike ekipe, kad hoće".

Posle svega, trener ekipe koja je uprkos evropskim brodolomima uspela da zadrži efikasnost i superiornost na domaćim terenima, istakao je dve stvari zbog kojih mu je drago u tužnom oproštaju od Evrope.

"Ja sam govorio pred utakmicu da se u Italiji nismo borili i pružili otpor, ne znam razlog... Ovog puta, drago mi je da smo izjednačili i sada nemam šta da zamerim igračima. Nisam nezadovoljan posetom, jer je bila propaganda, ali ovde se shvata kao poslednja životna bitka", izjavio je Božović i konstatovao:

"Ovo je fudbal, neko mora da izgubi, šta da radi Ajaks? Šta da radi Roma?"

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.