Borba za trofej može da počne!

Izvor: MVP.rs, 25.Apr.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba za trofej može da počne!

U subotu startuje finale ABA lige.

Da li zbog učešća u Evroligi ili zbog nečeg drugog, tek, njeni ovogodišnji učesnici, Crvena zvezda Telekom i Cedevita, boriće se za prvi abaligaški pehar u njihovim istorijama. Srpska ekipa će u duele ući nešto odmornija, s obzirom da je u finalu odigrala meč manje, ali bi hrvatska mogla da bude više motivisana, jer je velikim preokretom došla glave ambicioznoj Budućnosti VOLI.

Uloga favorita pripada crveno-belima, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ne samo što su ligaški deo završili na prvoj poziciji, već i zbog činjenice što ima više jakih duela u sezoni od 'Sokolova'. Sa time se složio i trener Cedevite, Jasmin Repeša:

"Nema uopšte dileme da ekipa Crvene zvezde ulazi kao favorit. To je ekipa koja je isključivo pravljena za proizvodnju rezultata. Imali su dva dana više odmora i nisu imali putovanje. Stalno su bili locirani u Beogradu, a mi smo u zadnjih desetak dana dva puta putovali u Podgoricu i natrag. Igrali smo i dužu seriju. Međutim, kad dođu utakmice sve se to zaboravi. Sigurno da će svaki od igrača dati sve što može od sebe u ovome trenutku", rekao je on na konferenciji za medije održanoj povodom finalne serije.

Jedan od najboljih igrača Cedevite u polufinalu, Luka Babić, istakao je karakter svog tima kao jedan od aduta u utakmicama sa Crvenom zvezdom:

"Karakter je nešto što imaju samo što prave ekipe i igrači. Mi smo to pokazali kad je bilo najteže. U utakmicama koje su bile vrlo važne smo se izvukli i verujem da to sad možemo da ponovimo. Jedna ekipa će po prvi put osvojiti naslov ABA lige. Nadam se da ćemo to biti mi i da je to treća sreća za nas", rekao je bek, aludirajući na propuštene prilike na završnim turnirima u Tel Avivu i Beogradu.

U taboru Crvene zvezde Telekom se nadaju da je ovo idealna prilika da se uzme trofej u ABA ligi, pa sa puno optimizma, ali i opreza ulaze u duele sa Cedevitom, prema kojoj imaju puno respekta:

"Svaki sportista uvek želi pobedu i trofej i mi ne bismo zasluživali dres Crvene zvezde ukoliko bismo se zadovoljili samo plasmanom u finale. Očekuje nas teška serija, evroligaški duel. Cedevita je sjajna ekipa, što je pokazala protiv Budućnosti, jer nije mala stvar preokrenuti seriju. To može samo sjajna ekipa i vrlo kvalitetan sastav. Nijanse će odlučivati", rekao je kapiten Beograđana, Luka Mitrović.

Reči hvale za svoje protivnike je imao i trener Dejan Radonjić:

"Svesni smo kvaliteta i iskustva Cedevite. Imaju potencijala i talenta, igrače koji su bili u najvećim evropskim klubovima i gradili tamo karijere, a ove godine su sastavljeni od domaćih igrača koji imaju potencijala i iskustva, što se najbolje videlo u Podgorici, gde su pokazali veliku koncentraciju i snagu. Značaj plasmana u Evroligu je, sad već bio, ogroman, time smo ostvarili veliku stvar, ali naša želja od prvog dana je bio trofej".

U finalu će se sastati dve ekipe koje gaje sličan stil košarke, pogotovo u napadu. Pokretačka snaga oba tima su plejmejkeri i centri, to jest, Nemanja Gordić i Miro Bilan sa jedne, te Markus Vilijams i Boban Marjanović sa druge strane. U slučaju da neko od njih zakaže, finalisti mogu da računaju na energiju u vidu Luke Babića, odnosno Nikole Kalinića.

Prva utakmica će biti odigrana u subotu, sa početkom u 21 čas. Serija se igra u tri dobijene, a eventualni peti meč bi bio odigran 2. maja.

(foto: ABA league)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.