Bomba sa Ostrva! Murinjo ruši svetski rekord i zabija nož u leđa Konteu! Runi ide kao kusur...

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba sa Ostrva! Murinjo ruši svetski rekord i zabija nož u leđa Konteu! Runi ide kao kusur...

Na pomolu najveći transfer u istoriji fudbala!

Dileme nema, Mančester Junajted je krenuo uraganski na fudbalskoj pijaci. Sinoć kasno je stigla vest da su Crveni đavoli na pragu dogovora sa Alvarom Moratom, a jutros Ostrvo podrhtava zbog još jače transfer bombe:

Mančester Junajted je krenuo u realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 100.000.000 vrednog transfera Romelua Lukakua!  

Informacija ne dolazi iz jednog izvora, već iz više niih. Od Telegrafa koji se smatra uglednim dnevnikom, do Dejli mejla koji je najbolje obavešten među tabloidima. Engleska bruji o transferu koji će pomeriti granice fudabala. Suma od 100.000.000 funti je u prevodu 114.000.000 evra. Što znači da pada prošlogodišnji rekord Pola Pogbe koji je Juventusu plaćen 105.000.000 evra. Tako bi dva najveća transfera u istoriji fudbala pripadali Murinju i Mančester Junajtedu.

Dodatnu dozu spektakularnosti ovom transferu daje to što bi Mančester Junajted  dovođenjem Lukakua zabio nož u leđa Čelsiju koji je dugo vremena ciljao Belgijanca kao najveće pojačanje. Ali i to što kao kusur u suprotnom pravcu ide Vejn Runi.

Još se ne zna koliko Lukakuov transfer ima veze sa najavljenim dolaskom Alvara Morate. Zvuči čudno da će Junajted dovesti obojicu napadača s obzirom da Murinjo planira da igra sa samo jednim klasičnim centarforom. Ali ne zaboravite da Portugalac posle odlazaka Ibrahimovića i Runija ostaje sa samo jednim kalsičnim napadačem - mladim Rašfordom. Kojeg bi kao i Marsijala mogao da koristi na krilu u slučaju dolazaka Morate i Lukakua. Uostalom, Crvene đavole očekuje igranje u Ligi šampiona i napad na titulu u Premijer ligi, pa ima logike što Murinjo želi „siguricu“ u dvojici golgetera vrhunske klase.

Čelsi je mesecima važio za prvog kandidata za dovođenje Lukakua, Konte ga je odavno etiketirao kao naslednika Dijega Koste, ali je uprava kluba oklevala sa konkretnom ponudom Evertonu. Ako se ovo stvarno desi i Konte izvisi za najveće pojačanje, onda će leteti perje na Stamford Bridžu. Italijan svakako nije u dobrim odnosima sa direktorima Emenalom i Granovskajom koji savetuju Abramoviča i imaju veliki uticaj u trošenju novca. Na kraju, Everton i Čelsi nisu baš u najboljim odnosima od prošlog leta kada su Plavci izvisili za dovođenje Džona Stonsa koji je prešao u Mančester Siti...

Lukakua je prelasku na Old Traford najviše približio Vejn Runi. Tačnije, želja Evertona da vrati svoje dete. Kapiten je višak na Old Trafordu, ima ponude iz Kine i SAD, ali želi da završi karijeru tamo gde ju je i počeo. Karamele žele da vrate Runija u sklopu velike rekonstrukcije tima i da upravo on bude zamena za Lukakua. Bila bi to velika stvar za klub sa Gudisona, a Runi bi nastavio da igra na vrhunskom nivou...

Sada ostaje samo da dva kluba izračunaju matematiku u transferu. Everton procenjuje Runija na 10.000.000 funti. Što znači da bi Junajted morao da dodao 90.000.000 u kešu. Problem je i Runijeva plata iz Mančestera koju Everton ne može da plaća. Najbolji strelac u istoriji Mančester Junajteda trenutno zarađuje nešto iznad 14.000.000 evra po sezoni na Old Trafordu.

Sinoć su se sastali Runijev agent Pol Stretford i Evertonov vlasnik Bil Kenrajt. Klub iz Liverpula je spreman da Runiju obezbedi godišnju platu od oko 9.000.000 evra godišnje, odnosno 150.000 funti nedeljno naspram aktuelnih 240.000  funtri sedmično. S obzirom u kakvoj je formi i kako mu je krenula karijera, to i nije loša ponuda popularnom Vazi. Klub je svestan komercijalne vrednosti Runija i veruje da bi se povratak napadača vrlo brzo ispaltio... Runi se nada da će do subote i Mančester Junajtedovog polaska  u Kaliforniju, sve biti rešeno.

Isto se nada i Lukaku. On je čekao Murinja iako je Portugalac taj koji ga je oterao sa Stamford Bridža. Ipak, Mino Rajola koji zastupa Lukakua je opet izgradio mostove između igrača i trenera. Kontorverzni menadžer je preko Murinja opet ušao u klub iako ga je Aleks Fergsuon opisao kao jednog od najgorih ljudi na svetu i „vreću „go...a“. Ferguson drži direktorsku funkciju u Junajtedu, ni u ludilu ne bi sarađivao sa Rajolom, ali nema toliku moć da donosi takve odluke. Rajola je napravio pakt sa Murinjom i prošlog leta na Od Traford doveo Pogbu, Ibrahimovića, Mhitarjana, a imao je i deo u transferu Erika Baija.

Sada Italijan svim silama gura Lukakua ka Teatru snova. Ka novom svetskom rekordu i vrlo verovatno ogromnoj proviziji. Podsetimo, Junajted je do sada doveo samo jedno pojačanje, ali bi u narednih desetak dana mogao da izazove zemljotres na pijaci transferima Lukakua, Morate, Matića i Perišića.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

IMAMO TRANSFER LETA!!! Mančester Junajted kupio Lukakua za 75.000.000 funti! Ali to nije sve...

Izvor: MozzartSport.com, 06.Jul.2017

Vejn Runi nije uključen u transfer!..Nije 100.000.000 funti kao što je jutros najavljeno, ali jeste pukla transfer bomba na Old Trafordu!..Najnovija vesta sa Ostrva glasi da je Everton prihvatio ponudu Mančester Junajteda vrednu 75.000.000 funti za Romelua Lukakua...To su objavili svi ostrvski mediji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.