Bjelica: Medalja ide ćerki oko vrata

Izvor: 24sata, 16.Sep.2014, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica: Medalja ide ćerki oko vrata

Srpski košarkaši stigli su u Beograd nasmejani i raspoloženi za pesmu, a jedan od njih je bio zadužen za dobru atmosferu u avionu i autobusu - Nemanja Bjelica. Najefikasniji igrač “orlova” protiv SAD jedva je čekao da zagrli najbliže koji su za “24 sata” otkrili da se Nemanja uželeo majčine čokoladne torte.

SREĆA - Zbog kašnjenja aviona, naši reprezentativci bukvalno su proleteli pored novinara i navijača, a nakon kratkog susreta sa porodicama, ušli su u autobus >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << kako bi na vreme stigli na doček. Tamo ih je dočekalo 20.000 gledalaca, a Bjelica je posle emotivne razmene radosti sa sunarodnicima rekao da još nije ni svestan uspeha koji su “orlovi” napravili u Španiji.

- Igrali smo i borili se muški, zaslužili smo da igramo finale. Sve nam se vratilo za Tursku. Poštovali smo Amerikance, ali ih se nismo uplašili. Jednostavno, bili su jači i bolji. Pobede bih, osim svojoj porodici i našem narodu, posvetio i treneru Aci Petroviću, kao i kondicionom treneru Srđanu Sariću - rekao nam je Bjelica.

Stefan Marković sa suprugom Milicom | Foto: V. Lalić

Na naše pitanje da li će ćerka dobiti medalju, srpski košarkaš je osmehom odgovorio na pitanje. Takođe, nije ni ulazio u priču oko sukoba sa Grkom Buruzisom u utakmici osmine finala dodavši da je sve to ostalo u prošlosti.

Stefan Marković sa suprugom Milicom | Foto: V. Lalić

Dok su se košarkaši na aerodromu spremali da izađu pred porodicu i prijatelje, Nemanjina majka Slavica otkrila je da je porodici sigurno teže palo da preko TV ekrana prati “orlove”.

Raduljicu su na aerodromu opsedale devojke | Foto: V. Lalić

- Mom sinu i ostalim igračima bilo je jako teško, ali mislim da je nama koji smo se organizovali da pratimo svaki meč zajedno, bilo još teže. Zajedno s Nemanjom proživljavali smo svaki trenutak iz Španije, nervirali smo se u pojedinim trenucima sigurno i više od njega. Znam da mu nije bilo lako, videlo se i na terenu. Ponosni smo na njega i na medalju koju će sigurno okačiti ćerki Niki oko vrata - rekla je za “24 sata” Slavica Bjelica.

Raduljicu su na aerodromu opsedale devojke | Foto: V. Lalić

Nemanjin brat Stevan sa devojkom i majka Slavica

Diskretno nam šapnuvši da je za sina pripremila čokoladnu tortu, Nemanjina majka istakla je da ni oni sami nisu očekivali ovakav uspeh reprezentacije, s čim se kroz osmeh složio i igračev brat Stevan koji je došao sa devojkom. Inostrani novinari kroz šampionat su Bjelicu nazivali “Bjeldža” zbog njegovog prezimena, koje nisu mogli dobro da izgovore, a to je i upalo u oči nekim našim navijačima koji su ugledavši Nemanju na aerodromu počeli upravo tim nadimkom da ga dozivaju.

Nemanjin brat Stevan sa devojkom i majka Slavica

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.