Bin Hamam povukao kandidaturu

Izvor: B92, 29.Maj.2011, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bin Hamam povukao kandidaturu

Predsednik Azijske fudbalske konfederacije Mohamed Bin Hamam povukao se iz trke za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Bin Hamam se iznenada povukao iz izborne trke pa je pred glasanje 1. juna aktuelni predsednik Sep Blater ostao jedini kandidat.

62-godišnji Kataranin se za ovaj potez odlučio pošto će u nedelju izaći pred Etički komitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FIFA zbog optužbi za davanje mita.

Tako će Blater najverovatnije ponovo biti izabran za predsednika FIFA, na poziciju koju drži od 1998. godine kada je nasledio Žoaa Avelanžea. Bin Hamam, Blater i predsednik KONKAKAF-a Džek Vorner, biće ispitani zbog afere o korupciji povodom izbora domaćin Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

"Odlučio sam se za borbu za predsednika FIFA jer sam bio i ostao posvećem promenama sa FIFA. Međutim, skorašnji događaji su me povredili i razočarali, na profesionalnom i ličnom nivou”, saopštio je Bin Hamam.

"Rastužuje me što je moje zalaganje za uverenja koje imam imalo visoku cenu, degradiranje reputacije FIFA. To nije ono što sam imao na umu za FIFA i to je neprihvatljivo. Ne mogu da dozvolim da ime koje volim i dalje bude razvlačeno kroz blato zbog nadmetanja dva individualca. Igra i ljudi koji je vole moraju biti na prvom mestu”, rekao je Bin Hamam.

"Nadam se da moje povlačenje neće biti povezano sa istragom koju frši Etički komitet FIFA. Pojaviću se pred njim kako bih zaštitio svoje ime od optužbi koje su usmerene protiv mene”.

"Obećavam svima koji su me pratili da ću i dalje ići podignute glave i da ću nastaviti borbu za dobro ove igre. Zahvaljujem se svima koji su me podržali. Nadam se da moju odluku neće primiti sa razočaranjem i frustracijom”.

"Posebno se zahvajlujem prijatelju i kolegi Džeku Vorneru zbog njegove bezrezervne podrške. Žao mi je što vidim da pati zbog mene, ali mu obećevam da ću biti uz njega sve vreme”, istakao je Bin Hamam.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povukao se jedini Blaterov protivkandidat

Izvor: Sportal.rs, 29.Maj.2011

Jedini protivkandidat Sepu Blateru na predstojećim izborima za predsednika FIFA, Mohamed bin Hamam povukao se iz trke tu funkciju i to nekoliko časova pre nego što će biti saslušan zbog navoda o korupciji tokom njegove kampanje za prvog čoveka svetske fudbalske organizacije.

Nastavak na Sportal.rs...

Bin Hamam se povukao iz trke za predsednika Fife

Izvor: Beta, 29.Maj.2011

LONDON, 29. maja 2011. (Beta) - Mohamed bin Hamam povukao se u nedelju iz trke za predsednika Fife, nekoliko časova pre nego što će biti saslušan zbog navoda o korupciji tokom njegove kampanje za prvog čoveka svetske fudbalske organizacije...Katarac Bin Hamam, inače predsednik Azijske fudbalske...

Nastavak na Beta...

Bin Hamam se povukao iz trke za predsednika FIFA

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Maj.2011

Mohamed bin Hamam povukao se iz trke za predsednika FIFA, nekoliko časova pre nego što će biti saslušan zbog navoda o korupciji tokom njegove kampanje za prvog čoveka svetske fudbalske organizacije.. . Katarac Bin Hamam, inače predsednik Azijske fudbalske konfederacije, optužen je da je ovog meseca...

Nastavak na Sportski Žurnal...

FIFA: Suspendovani Bin Hamam i Vorner

Izvor: Mondo, 29.Maj.2011

FIFA je suspendovala Mohamed bin Hamama i Džeka Vornera zbog sumnji da su nudili mito za glasove na izborima za predsednika svetske fudbalske organizacije. Istovremeno, prvi čovek FIFA Jozef Blater oslobođen je sumnji.

Nastavak na Mondo...

Suspenzija za Bin Hamama i Vornera, Blater oslobođen sumnji

Izvor: Politika, 29.Maj.2011

CIRIH – Svetska fudbalska federacija suspendovala je danas Mohamed bin Hamama i Džeka Vornera zbog sumnji da su nudili mito za glasove na izborima za predsednika FIFA, dok je prvi čovek te organizacije Jozef Blater oslobođen sumnji...Etički komitet FIFA saopštio je danas da su Bin Hamam i Vorner...

Nastavak na Politika...

Blater oslobođen od svih optužbi

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Maj.2011

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater oslobođen je danas od optužbi da je znao za aferu podmićivanja prilikom dodele organizacije prvenstva sveta 2018. i 2022. godine, a da nije reagovao. Etički komitet FIFA istovremeno je suspendovao dojučerašnjeg Blaterovog protivkandidata...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Jozef Blater jedini kandidat za predsednika FIFA

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2011, 00:22

29.05.2011. -..Jozef Blater je jedini kandidat za predsednika FIFA, čiji izbori moraju da budu održani u sredu u Cirihu. Njegov jedini konkurent – šef Azijske konfederacije fudbala, predstavnik Katara Mohamed Bin Hamam koji je povukao svoju kandidaturu...Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.