Bertomeu: Sjajne vesti za Srbiju; Mali: Najbolji F4 u istoriji

Izvor: Press, 26.Okt.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertomeu: Sjajne vesti za Srbiju; Mali: Najbolji F4 u istoriji

Predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da je dodela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.
foto: tanjug.rs
Predsednik i izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evrolige Đordi Bertomeu rekao je danas da je dodela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.
"Fajnal-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni. To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, cime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban", istakao je Bertomeu na konferenciji za medije u Skupštini grada, gde je sa gradonačelnikom Sinišom Malim i formalno potpisao ugovor o organizaciji Fajnal-fora.
Mali je rekao da je u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi i obećao da će Fajnal-for u Beogradu sigurno biti najbolji u istoriji.
"Sve ovo se uklapa u našu strategiju i obećanje da ćemo od Beograda napraviti centar sporta u regionu. Mnogi su od 2002 pokušavali da dovedu F4 u Beograd, ali nisu uspeli. Upoznao sam Bartoemua 2014, pregovori nisu bili laki, ali moram da kažem, da bez podrške Vlade i premijera Vučića ne bismo uspeli. On nas je ohrabrivao i zato je to zajednička pobeda", rekao je Mali.
On je dodao da Beograd svake godine organizuje neko veliko takmičenje, ove su to bili šampionati Evrope u vaterpolu i futsalu, sledeće je dvoransko prvenstvo u atletici, potom ide Fajnal-for.
"Srbija je zemljka košarke i Beograd je grad košarke Obećavam da ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji. Ovde sa nama su legende Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. u Istanbulu postali prvaci Evrope, bilo bi sjajno da taj uspeh ponovimo 2018. sa srpskim klubom, koji god to bio", poručio je Mali.
Na svecanosti u Skupštini grda osim rukovodstva Evrolige, predstavnike gradske vlasti, bili su košarkasi Partizana, šampioni Evrope iz 1992, sem Danilovića, Slaviša Koprivica, Vlada Dragutinović i Mlađan Šilobad, zatim predsednici Zvezde i Partizana Nebojša Cović i Nikola Peković, legendarni trener Dušan Ivković, predsednik S S S Aleksandar Šoštar i drugi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali obećava najbolji Fajnal-for Evrolige ikada

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016

Predsjednik i izvršni direktor Evrolige Ðordi Bertomeu rekao je danas da je dodjela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vijest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole..."Fajnal-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.