Benteke, šta ćeš u Liverpulu?

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Benteke, šta ćeš u Liverpulu?"

Tim Šervud smatra da Belgijanac posle još godinu dana u Aston Vili može da završi u - Realu.

Foto: AP/Rui Vieira

Kristijan Benteke ovog proleća je blistao u dresu Aston Vile nakon povratka iz povrede (12 golova na 12 utakmica u prvenstvu i FA kupu), a u predstojećem prelaznom roku bi lako mogao da promeni sredinu, pošto će moći da ga odvede svaki klub koji uplatom 32,5 miliona funti aktivira klauzulu iz njegovog ugovora.

Kao prvi na listi zainteresovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pominje se Liverpul, koji je u tek završenoj sezoni, od četvorice klasičnih napadača na platnom spisku (dugo povređeni Staridž, Baloteli, Lambert, Borini), dobio ukupno osam golova u Premijer ligi.

Menadžer Aston Vile Tim Šervud svestan je realne mogućnosti da ostane bez najefikasnijeg igrača.

On kaže da je "Liverpul i dalje veliki klub", ali da bi Benteke trebalo da gaji veće ambicije, posebno što mu ne odgovara Liverpulov stil igre, sa malo upotrebljivih centaršuteva.

"Sledeće sezone idemo u susret Evropskom prvenstvu, gde svi očekuju da Belgija napravi dobar rezultat. Ako bi Kristijan ostao u Aston Vili i nastavio da daje golove kao u poslednja dva meseca, imao bi 20 do 30 golova u sezoni. Ako bi zatim imao dobro Evropsko prvenstvo, onda bi 2016. verovatno prešao u Real Madrid", izjavio je Šervud.

"Ako sledeće sezone da 30 golova, moći će da pređe u najveći klub na svetu. To je njegov realan domet... Mislim da ne treba da menja klub godinu dana pre EP", dodao je strateg Vile.

Tim iz Birmingema u subotu od 18.30 na Vembliju igra finale FA kupa protiv Arsenala, čime će biti spuštena zavesa na sezonu klupskog fudbala u Engleskoj.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TIM ŠERVUD: Nije Liverpul za Bentekea, za njega je Real Madrid

Izvor: HotSport.rs, 29.Maj.2015

Menadžer Aston Vile, Tim Šervud, poručio je svom napadaču 24-godišnjem Kristijanu Bentekeu da ignoriše poziv Liverpula koji je, kako se saznalo, spreman da izdvoji sumu od 42 miliona evra za njegov transfer.. Reprezentativac Belgije propustio je prvi deo sezone, ali se onda u pravom ritmu vratio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.